Zvijezda proslavila 100 godina poslovanja

Tvornica ulja Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor obilježila je u utorak 100. godišnjicu poslovanja, a predsjednik uprave Goran Pajnić je istaknuo kako će poslovni planovi kao i dosad biti usmjereni na jačanje konkurentnosti na domaćem te širenje poslovnih aktivnosti na izvoznim tržištima.

ante-todoric-zvijezda-sto-godina-poslovanja-midi“U prvih šest mjeseci ove godine Zvijezda nastavlja kontinuirano rasti.  U istom razdoblju rastao je i izvoz, pri čemu su otvorena i nova tržišta u EU – Rumunjska i Grčka, te Švicarska i Izrael”, izjavio je Goran Pajnić, predsjednik uprave Zvijezde, te najavio kako su poslovni planovi Zvijezde, kao i do sada, usmjereni su na jačanje konkurentnosti na domaćem te širenju poslovnih aktivnosti na izvoznim tržištima.

Dopredsjednik Agrokora Ante Todorić istaknuo je kako je Zvijezda pravi primjer kako uz snažne investicije te objedinjavanje tržišnog, poljoprivrednog i industrijskog znanja nastaje tržišni lider. Rekao je da je tvornica jedna od predvodnica hrvatskih brendova. Agrokor je, kazao je Todorić, od 1993. kada je postala dio koncerna, u Zvijezdu uložio više od 500 milijuna kuna, a investiralo se u tehnologiju, znanje i ljude, zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i logistički centar.

“Zadnjih 20 godina Zvijezda je superbrand čiji proizvodi drže 60 do 80 posto domaćeg tržišta. Od 1993., kada ju je kupio Agrokor, mi smo u Zvijezdu investirali preko 500 milijuna kuna, a kroz tu je tvrtku prošlo preko 300 Agrokorovih menadžera. Međutim, prije 30 godina u Hrvatskoj smo od poljoprivrednih proizvođača otkupljivali 300 tisuća tona uljarica, a danas otkupljujemo jedva 100 tisuća tona uljarica. Mi s tim nismo zadovoljni. Moramo se upitati kuda ide hrvatska poljoprivreda”, rekao je Agrokorov dopredsjednik.

Također, napomenuo je značajna investiranja u Dijamant u Srbiji te ustvrdio kako niti ta kompanija ne bi bila što je danas, da nije bilo Zvijezde. Inače, Zvijezda danas zapošljava 440 radnika, a kako se razvijala kroz povijest moguće je pogledati na izložbi koja je podijeljena u nekoliko etapa.

U povodu obilježavanja stote obljetnice poslovanja, u Muzeju suvremene umjetnosti postavljena je izložba “100 godina okusa”, koja je otvorena do kraja rujna. Daleko najzanimljiviji detalji izložbe su oni koji se tiču kraja pedesetih godina prošlog stoljeća, jer tada je Zvijezda lansirala svoje najpoznatije proizvode, margarin i majonezu. (lider.media)

Prethodni članakBadel 1862 predstavio novi Svarog za novu eru na tržištu
Sljedeći članakKupnjom Studenca Radenska postaje ozbiljan konkurent Jamnici