miodrag-kosticMiodrag Kostić, predsjednik MK Grupe, izjavio je da je proizvodnja lješnjaka u Srbiji isplativa i da on neće propustiti šansu za suradnju s Ferrerom.

Kostić je nakon panela u prostorijama Intesa Sanpaolo Grupacije, održanom u okviru Međunarodnog sajma EXPO 2015, rekao da investicija Ferrera djeluje impresivno, a da Srbija, posebno u južnom dijelu zemlje, polako mora odustati od proizvodnje pšenice i kukuruza i da se okrene lješnjacima.

“Proizvodnja lješnjaka je dosta isplativa, a Ferrero je svjetski kupac, kupuje 30 posto lješnjaka u svijetu. Možda je to put za domaće proizvođače za prvih 20-ak tisuća hektara. Novac nije problem, već je u pitanju znanje. Ferrero je spreman doći, samo bi trebalo naći tko će biti prvi koji će ući u posao s njima”, rekao je Kostić i dodao da on Ferrero neće ispustiti i da će, ako bude u mogućnosti dio prebaciti i na MK grupu.

On je istakao da Srbija ima veći potencijal nego potrošačku moć. Kad bi koristili “know how” od Ferrera i drugih talijanskih proizvođača, Srbija bi mogla povećati izvoz poljoprivrede za 10 posto.

“Samo je na nama hoćemo li to uraditi ili ne”, zaključio je on.

Predstavnik kompanije Ferrero Ettore Fontana istakao je da je ta kompanija dospjela na vodeću poziciju u proizvodnji lješnjaka, i dodao da Ferrero danas proizvodi 30 posto svjetskog tržišta lješnjaka.

Fontana je rekao da Srbija ima plodno tlo za proizvodnju lješnjaka i poručio da Ferrero tu planira dugoročnu investiciju. (tanjug.rs)