mastercard-paypaly-suradnjaPayPal i Mastercard su najavili značajno proširenje svog dugotrajnog partnerstva koje će unaprijediti korisničko iskustvo kroz jasno označavanje mogućnosti plaćanja Mastercard karticom na PayPalu, omogućiti plaćanje Masterpassom za Braintree trgovce i povećati prisutnost PayPala na prodajnim mjestima.

Prošireno partnerstvo omogućit će potrošačima i malim poduzećima trenutačnu isplatu sredstava s njihovih PayPal računa na Mastercard debitnu karticu. PayPalu će biti osigurani određeni financijski poticaji te se više neće naplaćivati naknada za upravljanje digitalnim novčanikom.

“Izbor za potrošače i partnerstva osnovni su principi na kojima počiva PayPal. Oni određuju način na koji poslujemo te našim korisnicima pružaju veće mogućnosti za jednostavno upravljanje i prijenos novca online, u okviru aplikacije ili pri plaćanju na internetskoj stranici trgovca. Svako ugovoreno partnerstvo dodatno proširuje našu sveprisutnost, povećava vrijednost branda PayPal te pozitivno utječe na poslovne rezultate. Mastercard je naš pouzdani partner već niz godina. Suradnjom i inovacijama zajedno pokrećemo digitalno plaćanje i unapređujemo iskustva naših korisnika”, rekao je Dan Schulman, predsjednik Uprave kompanije PayPal

“Neovisno o tome plaćaju li u fizičkom ili digitalnom svijetu, potrošači žele vidjeti Mastercard brand kojem vjeruju. Proširenje partnerstva s PayPalom dodatno potvrđuje našu predanost da milijardama korisnika naših kartica diljem svijeta pružimo mogućnost izbora kada, gdje i kako žele plaćati, pritom osiguravajući jednostavno i sigurno iskustvo plaćanja koje uz Mastercard i očekuju”, rekao je Ajay Banga, predsjednik Uprave kompanije Mastercard

Više izbora za trgovce osigurat će dodavanje Masterpassa kao opcije plaćanja za trgovce koji kao platformu za plaćanje koriste Braintree, kompaniju PayPala.

Osim toga, Mastercard i PayPal dogovorili su višegodišnje produljenje programa PayPal Business Debit Mastercard u SAD-u i Portoriku. Proširenje partnerstva ovih dviju kompanija uslijedilo je nakon nedavne najave da PayPal i Mastercard produljuju i program povezan s ko-brendiranom kreditnom karticom PayPal Extras Mastercard.