Više od milijun odraslih pušača prešlo je na IQOS, vodeći proizvod grijanog duhana kompanije PMI.

Philip Morris International (PMI) ponovno potvrđuje svoju predanost stvaranju budućnosti bez dima cigarete.

Nastojanje kompanije da na tržište uvede bezdimne proizvode koji će u konačnici moći zamijeniti cigarete nastavlja jačati, s više od milijun odraslih pušača koji su prešli na IQOS.

Nova korporativna web-stranica nudi uvid u PMI viziju budućnosti te način na koji PMI proizvodi mogu imati značajan utjecaj na odrasle pušače i društvo u cjelini.

“Odrasli pušači traže one proizvode koji nude zadovoljavajući okus, ritual i užitak koji dobivaju od cigareta, ali sa znatno manjim razinama štetnih spojeva koji se nalaze u dimu”, izjavio je Tony Snyder, potpredsjednik Odjela komunikacija u PMI-ju, nadodavši: “Nakon više od deset godina istraživanja i razvoja, danas imamo i znanost i tehnologiju kako bismo ove proizvode učinili stvarnima za 1,1 milijardu pušača u svijetu.“

IQOS je jedan od četiri bezdimna proizvoda koji dolaze iz tvrtke PMI, s ciljem da se odgovori na potražnju i razne preferencije odraslih pušača. Radi se o grijanom duhanskom proizvodu koji je dostupan na tržištu od 2014. godine te za koji se očekuje da će biti dostupan u ključnim gradovima na više od 30 tržišta u 2017. godini.

Od 2008. godine, PMI je zaposlio više od 400 znanstvenika i stručnjaka te uložio više od tri milijarde dolara u istraživanje, razvoj proizvoda i znanstvenu potvrdu.

Rezultati znanstvenih istraživanja potencijala smanjene štetnosti IQOS-a su vrlo obećavajući i kompanija otvoreno omogućava reviziju i verifikaciju svojih znanstvenih metodologija i rezultata neovisnim trećim stranama.

U prosincu 2016., PMI je prijavio IQOS za kategoriju duhanskog proizvoda modificiranog rizika američkom Centru za duhanske proizvode američke Agencije za hranu i lijekove (FDA).

Snyder je dodao: “Optimistično gledamo na budućnost radeći na postupnom prijelazu PMI-jevog poslovanja s postojećih cigareta prema potencijalno manje štetnim alternativama. Postoji velika prilika da ostvarimo pozitivan utjecaj na javno zdravstvo uz dostupnost boljih izbora od nastavka pušenja, a to ne možemo učiniti sami. Doprinosi stručnjaka s područja javnog zdravstva, znanstvene zajednice i regulatora će značajno ubrzati prelazak s cigareta na proizvode bez dima.”