Philip Morris International predstavio novu generaciju IQOS-a

Kompanija nastavlja poboljšavati IQOS kako bi ubrzala prelazak pušača na bezdimne alternative i ostvarila viziju svijeta bez dima cigarete. U Hrvatskoj će uređaj biti dostupan početkom prosinca

Motiviran željom da ponudi bolji izbor pušačima, Philip Morris International Inc., globalni predvodnik na području bezdimnih inovacija i znanosti, predstavio je novu generaciju uređaja IQOS. Novi IQOS 3 i IQOS 3 MULTI integriraju opsežne povratne informacije dobivene od potrošača te predstavljaju poboljšani dizajn i doživljaj korištenja pritom zadržavajući poznati okus, osjećaj i ritual, a sve to utemeljeno na snažnim znanstvenim dokazima. Cilj novih verzija je dodatno potaknuti sve veći broj odraslih pušača na promjenu, u korist vlastitog zdravlja, javnog zdravstva i, u konačnici, društva. U Hrvatskoj će uređaj biti dostupan početkom prosinca.

Nove inačice predstavljene su jučer u Tokiju, u Japanu – državi koja se smatra domovinom IQOS-a. Ova prepoznatljiva marka nudi najbolji okus i osjećaj zadovoljstva u svojoj kategoriji proizvoda za grijanje duhana, a gotovo šest milijuna pušača već se odreklo cigareta i počelo koristiti isključivo IQOS – više od polovine tog broja u Japanu.

“San nam je bio stvoriti bolju alternativu za pušače, a IQOS je pretvorio taj san u stvarnost; radi se o revoluciji za 1,1 milijardu pušača”, rekao je André Calantzopoulos, glavni izvršni direktor PMI-ja. “IQOS 3 i IQOS 3 MULTI donose značajno poboljšanje i inovaciju te predstavljaju još jedan korak ka nastojanju da svi muškarci i žene koji bi inače nastavili pušiti prijeđu na bezdimne alternative. Korisnici IQOS-a znaju da taj proizvod mijenja mnoge stvari u njihovim životima – mi im zahvaljujemo i zahvaljujemo Japanu što predvodi ovu pozitivnu promjenu”, kažu u Philip Morrisu.

Iza svakog novog razvojnog koraka u PMI-ju stoji znanost. Znanstvena istraživanja u skladu su s dugogodišnjim praksama farmaceutske industrije te pravilima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). IQOS proizvodi aerosol koji u prosjeku sadrži 90 posto niže razine štetnih kemikalija od dima cigarete. Dosadašnji rezultati predkliničkih i kliničkih istraživanja upućuju na to da isključivo korištenje IQOS-a predstavlja manji rizik od nastavka pušenja te da nema negativan utjecaj na kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima. U prosjeku je 70 do 80 posto korisnika IQOS-a prestalo pušiti cigarete, što IQOS čini najuspješnijom bezdimnom alternativom danas.

Razvojem novih proizvoda i daljnjom komercijalizacijom, ali i kao rezultat činjenice da se radi o tehnološkom proizvodu koji zahtijeva i korisničku podršku nakon kupnje, razvija se i potreba za centralnim mjestom na kojem korisnici mogu dobiti sve relevantne informacije te na kojem proizvod mogu kupiti ili ga servisirati.

Nakon velikih europskih metropola, od ponedjeljka, 29. listopada 2018., Zagreb također dobiva svoju prvu specijaliziranu prodavaonicu na adresi Petrićeva 7 u samom centru grada.