Philip Morris International objavio je da ulaže 500 milijuna eura (560 milijuna dolara) u proširenje talijanske tvornice IQOS proizvoda

IQOS proizvodi predstavljaju najnoviju seriju velikih investicija u duhanskoj industriji, a iz Phillip Morris Internationala predviđaju da će proizvesti 100 milijardi ovog novog proizvoda do kraja 2018. godine.

IQOS je elektronski uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva specijalno dizajnirane patrone pravog duhana.

Pri tom procesu zadržava se ista razina nikotina i pravi okus duhana, ali se eliminiraju neki negativni efekti koji nastaju uslijed pušenja cigareta.

Nedaleko Bologne nalazi se prva velika tvornica za Heets proizvode IQOS brenda odnosno filtrirane duhanske umetke koje su sastavni dio IQOS duhanskih uređaja.

Očekuje se kako će se najavljenom ekspanzijom udvostručiti i radna snaga. IQOS je predstavljen u Italiji 2014. godine, a postojeći objekt je završen u rujnu lanjske godine.

Prije tjedan dana PMI je priopćio kako će uložiti 320 milijuna dolara za izgradnju tvornice od 80.000 četvornih metara u Dresdenu u Njemačkoj.

Ostale tvornice cigareta u Grčkoj, Rumunjskoj i Rusiji također se prelaze u proizvodnju Heets proizvoda. (www.tobaccojournal.com)