Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede te uz podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Europske banke za obnovu i razvoj, u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se 23. i 24. listopada četvrto izdanje Agro Startup konferencije. Ovogodišnja konferencija, pod motom “Inspiriramo poljoprivredu”, želi kroz primjere iz prakse mladih hrvatskih poljoprivrednika te kroz smjernice hrvatskih institucija koje sufinanciraju i pružaju potporu poljoprivrednoj zajednici novim idejama i projektima, pružiti priliku više od 350 studenata koji će se okupiti kroz dva dana, olakšati put za bolje razumijevanje prilika u hrvatskoj poljoprivredi.

Na konferenciji će se svojim izlaganjima predstaviti 15 tema, uključujući i dva panela – jedan pod nazivom: “Lideri u poljoprivredi i njihova iskustva”, kojeg će moderirati prof.
dr. sc. Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta, a drugi pod nazivom “Kako postati najbolji”, kojeg će moderirati Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih
poljoprivrednika (HUMP). Osim studenata Agronomskog fakulteta u Zagrebu, na konferenciju dolaze studenti Agrobiotehničkog fakulteta u Sveučilišta u Osijeku, studenti Veleučilišta u Požegi i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.

Suorganizatori ove konferencije su: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika i agencija Apriori World.