BiH: Konzum negira navode o otpuštanjima radnika

Prema pisanju portala Klix.ba u posljednje vrijeme se pojavljuju informacije o masovnim otpuštanjima radnika u trgovačkim kompanijama Konzum i Velpro, što iz ovih kompanija kategorički odbacuju.

Uz to naglašavaju da se svi poslovni procesi odvijaju redovno, uz pojačani interes dobavljača i zaposlenika.

Tvrde kako čine sve da bi sačuvali radna mjesta. PR menadžerica trgovačke kompanije Konzum Selma Ovčina kazala je kako je povjerenik Vlade Republike Hrvatske Ante Ramljak prošli tjedan predstavio novi koncept budućeg poslovanja maloprodaje u BiH koji predviđa ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH.

“Ovaj plan osigurao bi dodatnu stabilnost poslovanja i sigurnost radnih mjesta te uredno podmirivanje obaveza prema svim dobavljačima i državnim institucijama. Riječ je još uvijek o prijedlogu s obzirom na to da formalna odluka o njegovoj realizaciji još nije potvrđena od uprava poslovnog sistema Mercator i Konzum, što se uskoro očekuje”, kazala je Ovčina za Klix.ba.

Dodaje da se svi poslovni procesi u Konzumu BiH odvijaju redovno, uz pojačani interes dobavljača, zaposlenika, državnih institucija, medija i javnosti.

“S ciljem transparentne komunikacije sa svim dionicima na tržištu održan je i sastanak u Vladi FBiH s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, predsjednikom Udruženja poslodavaca Adnanom Smailbegovićem te predsjednicom Sindikata trgovine Mersihom Beširević. Na sastanku su, uz ostale teme o kojima se razgovaralo, demantirane i različite netočne informacije o broju zaposlenih i navodnim brojnim otpuštanjima u Konzumu i još je jednom naglašeno da Konzum čini sve kako bi se sačuvala radna mjesta te uvjeti i prava koja zaposlenici danas imaju u Konzumu, a koja su među najboljima u sektoru trgovine na tržištu BiH”, navodi Ovčina.

Prema njenim riječima su, s ciljem otvaranja dijaloga, za četvrtak i petak planirani sastanci direktora Konzuma BiH i njegovog tima s više od 90 domaćih dobavljača na kojima će se detaljno prezentirati koraci budućeg poslovanja te rješavanje eventualnih otvorenih pitanja.

“S manjim brojem dobavljača, koji ne sudjeluju značajnije u prometu Konzuma, a imaju određene zahtjeve i uvjetuju nastavak suradnje i redovnu isporuku, kontinuirano se razgovara na komercijalnim osnovama. Konzum BiH surađuje s više od 1.200 dobavljača, s većinom dobavljača suradnja se odvija neometano”, poručila je Ovčina.

Ističe da Konzum ima značajan tržišni udio u BiH koji namjerava planiranim uvođenjem brenda Mercator ne samo zadržati, nego i povećati te osnažiti svoju tržišnu poziciju.

“Konkurencija na naše poteze ne gleda pasivno pa špekulacije koje se pojavljuju u javnom prostoru treba promatrati i u tom kontekstu”, zaključila je Ovčina. (Klix.ba)

Prethodni članakZlatna košarica: dm najbolji trgovac, Labud najbolji proizvođač
Sljedeći članakKraš predlaže dividendu od 8 kuna po dionici