Biovega dobitnica Eko Oskara

Grupacija Biovega dobila je zlatnu i srebrnu povelju za dostignuća u zaštiti okoliša i održivom razvoju, dok je vlasnik Biovege, Zlatko Pejić, dobitnik Srebrne povelje za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja i unapređenju zaštite okoliša, izvijestili su iz te tvrtke.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović jučer je u kazalištu Gavella u Zagrebu dodijelio nagrade i priznanja za dostignuća u zaštiti okoliša kojima se odaje javno priznanje pojedincima, tvrtkama i organizacijama za njihove rezultate u zaštiti okoliša i održivom razvoju.

U odabiru nagrađenih projekata sudjelovali su ugledni stručnjaci iz Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Udruge Eko-Kvarner.

Za dostignuća u 2011. nagrade, popularno nazvane Eko Oskari, dodijeljene su u tri kategorije. Grupacija Biovega osvojila je Zlatnu povelju i plaketu kao iznimna organizacija sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji omogućava kontinuirani doprinos održivom razvoju, odnosno za osnivanje i kontinuirani rad organizacije iz područja prirodne prehrane i promocije zdravog stila života s ciljem razvoja zelenog gospodarstva u Republici Hrvatskoj, a radi postizanja za čovjeka kvalitetnog i održivog stila života.

Biovega ima i dvostruki razlog za slavlje jer je Zlatko Pejić, uz suprugu Jadranku Boban Pejić vlasnik Biovege, osvojio vrijedno priznanje – Srebrnu povelju za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja i unapređenju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj uz intenzivni razvoj i promociju poboljšanja kvalitete života.

Biovega je nastala iz aktivističkog djelovanja u zaštiti okoliša i te su vrijednosti i dalje ugrađene u njezino poslovanje, a sada je 25-godišnji trud i rad supružnika Pejić prepoznalo i podržalo i Ministarstvo zaštite okoliša, navode iz tvrtke.

“Ovu nagradu dodjeljujemo onima koji su učinili ne samo nužno, već i puno više od onog propisanog zakonom, koji su dali poseban doprinos i dosegli visoke rezultate u zaštiti okoliša i održivom razvoju”, izjavio je ministar Zmajlović.

Osim priznanja istaknutim pojedincima i tvrtkama iza Eko Oskara stoji i želja da nagrađeni projekti potaknu i inspiriraju druge te pokažu da strateška vizija i sustav upravljanja mogu trajno doprinijeti održivom razvoju uz kontinuirano poticanje Zelenog gospodarstva, ističe se u priopćenju Biovege.

Prethodni članakDanone reže troškove
Sljedeći članakDupin čokolade: Proizvodnja i distribucija premium proizvoda