Gebrüder Weiss preuzima amm logistics

Preuzimanjem lokacije Cargoline društva amm logistics GmbH, međunarodno logističko društvo Gebrüder Weiss konsolidira svoj položaj u Gornjoj Franačkoj i osnažuje svoju mrežu za kopneni prijevoz u južnoj Njemačkoj

Nakon nedavnog preuzimanja trgovačkog društva za logistiku Wedlich u Bayreuthu, Gebrüder Weiss najavljuje svoju sljedeću akviziciju u njemačkoj pokrajini Gornja Franačka. Od početka 2024. ovaj pružatelj logističkih usluga preuzima lokaciju Konradsreuth od špediterskog poduzeća Amm, koje će u budućnosti poslovati pod brendom Gebrüder Weiss. Lokacija u blizini Hofa nastavit će s poslovanjem u sadašnjem ustroju kao dio suradnje njemačkih društava iz područja prijevoza konvencionalnog tereta (general cargo) Cargoline i NG.network, i bit će povezana s mrežom pružatelja međunarodnih logističkih usluga. Obiteljsko poduzeće sa sjedištem u austrijskom Lauterachu preuzet će 180 zaposlenika koji rade na lokaciji. Preuzimanje podliježe odobrenju antitrustovskih tijela, a akvizicija ne utječe na djelatnost špediterskog poduzeća Amm u regiji Ninberg.

Sa svojom poviješću koja seže više od 500 godina unatrag, Gebrüder Weiss smatra se najstarijim transportnim poduzećem u svijetu. Uz kopneni prijevoz, usluge društva obuhvaćaju i zračni te pomorski prijevoz tereta, kao i logistička rješenja koja Gebrüder Weiss nudi na više od 180 lokacija u cijelom svijetu. Od međunarodne prisutnosti i iskustva ovog društva najviše će koristi imati trgovački i industrijski sektori u regiji, kaže Wolfram Senger-Weiss, glavni izvršni direktor Gebrüder Weissa.

Na potpisivanju ugovora (slijeva): Ralf Amm, upravni direktor Amm GmbH & Co KG Spedition, Alexander Prittig, direktor podružnice amm logistics, i Werner Dettenthaler, upravni direktor za kopneni prijevoz u Njemačkoj u Gebrüder Weissu

S godišnjim prometom od tri milijarde eura, Gebrüder Weiss ne nalazi se u skupini najvećih igrača u industriji, “već pripada srednje velikim poduzećima”, naglašava Senger-Weiss. Ovim se pozicioniranjem Gebrüder Weiss namjerava predstaviti kao alternativa divovima iz ove industrije. “Bliže smo kupcima i zaposlenicama, ali još uvijek možemo ponuditi globalnu mrežu u vlasništvu društva. U Njemačkoj provodimo jasnu strategiju rasta. Konradsreuth će imati središnju ulogu u našoj domaćoj i međunarodnoj mreži kopnenog prijevoza.”

Regija Gornja Franačka važna je industrijska lokacija i idealna pretovarna točka za kopneni prijevoz između Istočne Europe i južne Njemačke, Austrije i Švicarske. Štoviše, kontejnerski terminal Hof nalazi se direktno na pravcu od Hamburga kroz Leipzig do Jadranskoga mora, a može se koristiti i za željeznički prijevoz robe. Werner Dettenthaler, upravni direktor kopnenog prijevoza za Njemačku u Gebrüder Weissu, ističe važnost lokacije: “Lokacijom Konradsreuth zatvara se praznina u bavarskom geografskom prostoru, a našim strankama postaje dostupna široka mreža lokacija od Gornje Bavarske do Gornje Franačke.” Društvo već ima vlastite podružnice u Memmingenu, Waldkraiburgu, Passauu, Straubingu, Nurembergu i Bayreuthu.

Snažna partnerstva
Članstvo lokacije Konradsreuth u suradnji njemačkih društava za prijevoz konvencionalnog tereta Cargoline i NG.network nastavlja se pod narančastom zastavom. “Kao dioničar NG-networka sa zadovoljstvom dodajemo još jednu lokaciju mreži, nudeći tako našim partnerima i strankama još više stabilnosti u prijevozu”, dodaje Dettenthaler. U suradnju su uključeni lokalni prijevozni partneri s kojima Gebrüder Weiss provodi zajednički kopneni prijevoz u cijeloj Njemačkoj.

“Gebrüder Weiss je logističko poduzeće kojim upravlja vlasnik, koje se može pohvaliti održivom korporativnom kulturom i koje namjerava dugoročno ulagati u lokaciju i njezine zaposlenike. Konradsreuth će pod narančastom zastavom zadržati visoku kvalitetu u mrežama za konvencionalni teret Cargoline i NG.network”, kaže Ralf Amm, prijašnji vlasnik lokacije, koji će se sada usredotočiti na razvoj Amm grupe u Nurembergu.

Alexander Prittig ostaje direktor podružnice u Konradsreuthu pod krovom Gebrüder Weissa. Ovaj iskusni stručnjak za logistiku smatra da integracija ima veliki potencijal: “Ovo su dobre vijesti za poslovnu zajednicu u Gornjoj Franačkoj. Naš lokalni know-how bit će obogaćen etabliranom međunarodnom mrežom. Tako ćemo uz nacionalni i međunarodni kopneni prijevoz našim klijentima u budućnosti moći ponuditi i zračni i pomorski prijevoz, kao i ostale digitalne usluge. Što se tiče naših zaposlenika, za njihovu karijeru to predstavlja izvrsnu priliku u globalno aktivnom logističkom poduzeću.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakŽitozajednica: Nema skupne najave poskupljenja kruha
Sljedeći članakRadnicima Podravke i Belupa od 1. prosinca rast plaće između 150 i 250 eura