HGK najuspješnijim poduzetnicima omogućava članstvo u Europskom parlamentu poduzetništva

Na trećem po redu susretu “Europski parlament poduzetništva” (EPE), koji se održava u listopadu u Europskom parlamentu, hrvatski će poduzetnici u organizaciji Eurochambresa, zajedno s više od 800 poduzetnika iz 45 europskih zemalja, lobirati za poduzetničke interese, objavili su iz HGK.

Europski parlament poduzetnika svake dvije godine organizira Eurochambres, udruženje europskih komora trgovine i industrije, u suradnji s mrežom komora na nacionalnoj razini.

Hrvatska gospodarska komora će tako omogućiti da predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti razgovara i glasuje o ključnim pitanjima poput internacionalizacije poslovanja, vještinama, o energetici i financiranju, a na taj način će pomoći u definiranju poslovnog dnevnog reda za novo zakonodavno razdoblje Europske unije. Rezultat ovog sastanka bit će proslijeđen šefovima država i vlada na sastanku Europskoga vijeća koji će se održati u Bruxellesu 23. listopada 2014.

“Europski parlament poduzetnika” najveći je događaj na razini Europske unije koji u prvi plan stavlja poduzetnike. Predstavlja jedinstvenu mogućnost razgovora poduzetništva i visoko pozicioniranih predstavnika EU institucija, ali i osigurava međusobne provjere i razmjene mišljenja o europskim politikama na svim razinama.

Događanju će nazočiti i predsjednik Europskoga parlamenta Martin Schulz, predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker i talijansko predsjedništvo.

“Europski parlament poduzetnika najinteraktivnija je EU razina u komunikaciji između političara i poslovnog svijeta. Riječ je o jedinstvenom iskustvu za poduzetnike koje im omogućava da se njihovo mišljenje čuje. Za institucije u dolasku, to je neprocjenjivi izvor poticaja da kreiraju business friendly politike u sljedećih pet godina”, rekao je predsjednik Eurochambresa Richard Weber.