international-taste-quality-institute-jamnica-003International Taste & Quality Institute dodijelio je mineralnoj vodi Jamnica prestižnu titulu “Exceptional product”, izvijestili su iz proizvođača.

Riječ je o tzv. slijepom testiranju koje provodi žiri sastavljen od glavnih kuhara i sommeliera koji su u svojoj branši vodeći stručnjaci u svijetu. Tako je mineralnoj vodi Jamnica na ovogodišnjem testiranju dodijeljen maksimalan broj zvjezdica te je od strane struke, glavnih kuhara te sommeliera proglašena iznimnim proizvodom, ističe se u priopćenju.

Suci koji čine žiri odabrani su između 13 najcjenjenijih europskih kulinarskih i somelijerskih asocijacija i institucija poput: Maîtres Cuisiniers of France and Belgium, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs’ Association, Académie Culinaire of France, Verband der Köche Deutschlands, Jeunes Restaurateurs d’Europe, The Federación de Asociaciones de Cocineros of Spain, Federerazione dei Cuochi Italiana, Portuguese Chefs Association, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques i The Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Svi oni čine nezavisnu kuharsku i somelijerska organizaciju kojoj je svrha testiranje i promocija najkvalitetnije hrane i pića iz cijeloga svijeta.

Ove godine je bilo prijavljeno 997 proizvoda. Od tog broja, 12,4 posto otpada na dobitnike jedne zvjezdice, 42,9 posto na dobitnike dvije zvjezdice, a tek 20 posto otpada na dobitnike tri zvjezdice.

“Ovim izborom Jamnica d.d. je tako ponovno potvrdila poziciju tržišnog lidera i kompanije koja kontinuirano ulaže sve napore u poboljšanje proizvodnog procesa te teži savršenstvu svojih proizvoda. Ova nagrada je potvrda ne samo kvaliteti proizvodnje u Republici Hrvatskoj već i potvrda hrvatskim brendovima i značajnom utjecaju koje ostvaruju na svjetskom tržištu”, kaže se u priopćenju Jamnice.