Silvana Svetličić, ravnateljica OŠ I. Cankara, i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda

“Kaufland škola ViP” društveno je odgovoran projekt kojim će se djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća.

“Projekt je pokrenut još prošle godine kada smo ostvarili suradnju s 24 osnovne škole u Hrvatskoj. Ove godine prijavilo se čak tri puta više škola, a njih 38 osvojilo je godišnju donaciju svježeg voća i povrća, što je gotovo 16.000 učenika. Voće i povrće donirat će se svakog tjedna, do kraja školske godine 2018./2019. Sigurni smo da će učenici uživati u svježim namirnicama”, objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Od početka ovogodišnjeg natjecanja projekt prati Marijana Batinić, voditeljica koja kao majka trogodišnjeg djeteta sve više osjeća koliko je važno pravovremeno stvoriti zdrave navike. “Primjećujem djecu u dobi moje kćerke kako jedu brzu hranu i gomilu slatkiša s čime se nikako ne slažem jer smatram da je uravnotežena prehrana neophodna od malih nogu. Zato mi je jako drago što je trgovački lanac Kaufland pokrenuo ovakvu inicijativu koju u potpunosti podržavam”, kazala je Marijana.

U prvom tjednu isporučeno je grožđe

Da su svježi proizvodi zaista toliko važni potvrdila je i Tena Niseteo, klinička nutricionistica Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, rekavši kako su djeca u današnje vrijeme izložena svim vrstama namirnica i prehrambenih proizvoda, pa i onim “lošim” koje sadrže prevelike količine šećera, soli ili umjetnih tvari. Broj pretile djece u Hrvatskoj je alarmantan i u porastu, stoga je još važnije da je djeci i svježe voće i povrće redovito na raspolaganju.

Na kaufland.hr provjerite koje su škole pobijedile u ovogodišnjem natjecanju.