I Kaufland se ove godine priključio UNICEF-ovoj inicijativi #Kidstakeover povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece.

Na godišnjicu Konvencije o pravima djeteta, djeca širom svijeta udružila su svoje glasove kako bi skrenula pažnju na teme koje su im važne.

Ovo je bio prvi “#Kidstakeover dan” – dan kada djeca “preuzimaju” važne i vidljive uloge u medijima, politici, sportu, školama, zabavnoj industriji i tvrtkama diljem svijeta kako bi dobili priliku reći što misle o svijetu u kojem žive.

Voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, Marija Franić, pojasnila je: “Htjeli smo podržati ovu hvalevrijednu inicijativu UNICEF-a te smo pozvali sve Kaufland škole ViP, škole kojima tijekom čitave školske godine svakog tjedna doniramo svježe voće i povrće, da toga dana posjete svoju partnersku Kaufland-poslovnicu. Jako nam je drago što je većina naših Kaufland škola voća i povrća s oduševljenjem prihvatilo ovu pozivnicu.”

Učenici od 1. do 8. razreda tijekom jučerašnjeg dana imali su priliku pobliže upoznati Kaufland. Voditelji poslovnica diljem zemlje kroz igru i pitanja učenicima su približili povijest i strukturu ovog međunarodnog poduzeća.

Nakon toga slijedio je detaljni obilazak poslovnice tijekom kojeg su učenici prvi put imali priliku vidjeti poslovanje jednog od vodećih trgovačkih lanaca – iz druge perspektive! Voditelji su ih proveli kroz sve odjele unutar poslovnice, pokazali im prostorije za odmor djelatnika, a najzanimljiviji dio bio je svakako uvid u skladište. Kao mali znak zahvalnosti, učenici su na kraju posjete dobili prigodne poklon-pakete.

Bila je ovo prilika čuti glasove najmlađih članova našeg društva, potencijalnih budućih šefova, astronauta, ministara, a možda i predsjednika.

Kauflandove poslovnice jučer je ispunio dječji osmijeh, a njihova posjeta pokazala je: katkada je dobro gledati svijet dječjim očima. Sačuvajte i Vi dijete u sebi!