mark-frese-metro-grupa-largeNadzorni odbor njemačke trgovačke kuće Metro Grupe odobrio je promjene u Upravi Društva koje će na snagu stupiti ​​od 1. siječnja 2012. godine.

Mark Frese, trenutni financijski direktor Metro Cash & Carry Europe/MENA, imenovan je na mjesto novog financijskog direktora na razini cijele grupacije.

On zamjenjuje Olafa Kocha koji će postati predsjednik Uprave Metro Grupe. Koch je ranije bio zadužen za korporativni kontroling u Metro Grupi, a istu je dužnost obnašao u periodu 2004. – 2009. u tvrtki Galeria Kaufhof.

Joël Saveuse, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Europe/MENA i glavni izvršni direktor Real Groupe, u potpunosti će se fokusirati na Real lanac hipermarketa i nadgledati daljnji strateški razvoj te divizije u Njemačkoj i inozemstvu. Usto, Saveuse zadržava odgovornost kao član Uprave Metro Grupe za logističko poduzeće MGL and MGB Hong Kong, zaduženog za nabavne aktivnosti u Aziji. Frans Muller vodit će Metro Cash & Carry u svijetu i preuzeti oba poslovna sustava (Europe/MENA i Azija/CIS/Nova tržišta).