Nastavak kampanje #PrekrasnaIznutra o važnosti mentalnog zdravlja

Druga godina suradnje BIPE i udruge "kako si?" na projektu koji se bavi različitim aspektima mentalnog zdravlja

BIPA Hrvatska i udruga “kako si?” nastavljaju suradnju na kampanji #PrekrasnaIznutra o važnosti mentalnog zdravlja. Ove godine u sklopu kampanje #PrekrasnaIznutra pokrenuta je humanitarna akcija kojom će se podržati rad udruge “kako si?” i njihovih korisnika. Kupnjom torbe ili notesa #PrekrasnaIznutra u bilo kojoj BIPA poslovnici diljem Hrvatske, BIPA će od svakog prodanog artikla darovati 10 kn udruzi “kako si?” i tako joj pomoći da i dalje nastavi pružati pomoć svojim korisnicima tijekom cijele godine. U ovogodišnjoj kampanji naglasak će se staviti na aktualne teme koje su važne za mentalno zdravlje svih uzrasta poput stresa na poslu, body shaminga, cyberbullyinga i obiteljske odnose.

Projekt #PrekrasnaIznutra pokrenut je u ožujku 2021. godine, a u prvoj godini suradnje udruga je uz pomoć doniranih sredstava od strane BIPE i medijske podrške uspjela potaknuti korisnike da u doba pandemije i potresa aktivno potraže pomoć. Putem online platforme “kako si?” osnovane od studenata diplomskog studija psihologije i profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu kreira se edukativan sadržaj i korisnicima je omogućeno besplatno psihološko e-savjetovanje. Uz redovite savjete na društvenim kanalima, publici su postale dostupne konkretne informacije gdje i kako potražiti pomoć te kome se obratiti ovisno o problemima s kojima se suočavaju.

“Svakodnevno dobivamo potvrdu da postoji sve veća potreba za podrškom i savjetovanjem kako se nositi s izazovima i ostati zdrav u ovim nesigurnim vremenima. Vjerujemo da ćemo nastavkom suradnje s udrugom ‘kako si?’ pomoći još više osoba te i dalje aktivno djelovati na destigmatizaciji mentalnog zdravlja jer je važno reći naglas kada trebamo pomoć i otvoreno razgovarati s najbližima, ali i sa stručnjacima”, istaknula je Tina Jurjević, operativna direktorica BIPE.

BIPA Hrvatska također je pokrenula stručne edukacije za svoje zaposlenike na temu suočavanja sa stresom u vrijeme pandemije i nakon potresa s čime će i ove godine nastaviti. U pripremi su edukativni materijali, humanitarna akcija od koje će prikupljena sredstva također biti donirani udruzi i tematske edukacije za zaposlenike u poslovnicama BIPE diljem Hrvatske koje će se organizirati u suradnji s udrugom “kako si?”.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakUkrajina povećala površinu zasijanu proljetnim usjevima
Sljedeći članakVajda i PPK zaposlenicima jamče stabilna prava i pogodnosti