foto_pokreni-nesto-svojePredstavnici ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca te predstavnici tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima “Pokreni nešto svoje” te ujedno i otvorili prijave za natječaj.

Program “Pokreni nešto svoje” namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva do 80.000 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

“Jedan od ključnih izazova s kojima se susreću mikro poduzetnici je otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, odnosno nedostatak sredstava za ulaganje i razvoj, istraživanja, obrazovanje i infrastrukturu. Ovaj program pomaže konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća”, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

“Dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine”, naglasio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000,00 kuna.

“U proteklih jedanaest godina Philip Morris Zagreb je izrastao u veliku i snažnu organizaciju čiji uspjeh počiva na snazi zaposlenika. Smatramo da je sada pravi trenutak da kao cjelokupna organizacija damo svoj doprinos društvu i u ovoj sredini. Ocijenili smo da ćemo najveći utjecaj postići podržavanjem održivih projekata u području mikro poduzetništva, koji su jedan od pokretača svakog gospodarstva i bitan izvor zaposlenja oslanjajući se prvenstveno na poduzetnički duh i inovacije”, izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

“Izrazito smo ponosni što Philip Morris Zagreb podržava ovaj projekt ne samo donacijom, nego i aktivnim sudjelovanjem – prije svega, u razvoju programa s timom stručnjaka ACT Grupe, a potom i u kasnijoj fazi, kad će svi zainteresirani zaposlenici imati priliku izravno doprinijeti razvoju poduzetništva u Hrvatskoj putem volontiranja u odabranim projektima ovog programa”, dodao je Ivan Tolić, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Prijave za natječaj otvorene su do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na web stranicama programa. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.