JTI će svakako nastaviti udovoljavati zahtjevima potrošača donoseći besprijekornu kvalitetu i atraktivne inovacije u svom portfelju. Jedno takvo iznenađenje planiramo uskoro i ne sumnjamo kako će naši potrošači biti i više nego zadovoljni, ističe Siniša Trbojević, direktor kompanije JTI za Hrvatsku i Sloveniju.

Predstavite nam asortiman kompanije Japan Tobacco International na hrvatskom tržištu?
JTI u Hrvatskoj ima ukupno 32 duhanska proizvoda koja trenutno prodaje na tržištu. Od toga je 29 marki cigareta obitelji Winston, Camel, Sobranie, Benson i Hedges i LD i tri marke rezanog duhana Camel, Old Holborn i Amber Leaf (dva su “roll your own” kategorije u pakiranju od 40 grama, a jedan je “make your own” kategorije u pakiranju od 30 grama). Važno je istaknuti da je JTI s ovako širokim izborom svakom korisniku duhanskih proizvoda na tržištu omogućio da si izabere odgovarajuću cigaretu ili rezani duhan. Već dugi niz godina upravo je JTI lider u segmentu super slims cigareta sa svojim brandom LD Super Line Pink & Violet, kao što smo neprikosnoveni lider i u segmentu rezanog duhana s brendovima Old Holborn, Camel i potpuno novim duhanom na hrvatskom tržištu Amber Leaf. Amber Leaf je najprodavaniji duhan u zapadnoj Europi te dugogodišnji lider u kategoriji rezanog duhana (“make your own”) na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva zbog čega smo se i odlučili lansirati ga i na hrvatskom tržištu.

Stavovi i želje potrošača stalno se mijenjaju bez obzira o kojoj se kategoriji FMCG proizvoda radi, a takva dinamika odlikuje i kategoriju duhanskih proizvoda. Kako se vi prilagođavate novim preferencijama potrošača?
JTI na hrvatskom tržištu već 10 godina prodaje drugi najprodavaniji cigaretni brand na svijetu Winston kao i peti najprodavaniji cigaretni brand na svijetu Camel. Trenutno se Winston cigarete na hrvatskom tržištu prodaju po vrlo atraktivnoj cijeni od 26 do 28 kuna, kao i Camel cigarete koje, ovisno o vrsti, koštaju 27 ili 28 kn. U skladu s modernim trendovima JTI je lansirao nekoliko cigareta u sve popularnijoj kategoriji fat slims, a to su Sobranie Refine, Winston XStyle i najnoviju prinovu u Camel obitelji – Camel Compact. Ovdje svakako treba spomenuti i brand Sobranie koji je sinonim vrhunske kvalitete duhana među pušačima. Sobranie jedini na svijetu ima cigarete sa zlatnim filterom u različitim bojama cigaretnog papira – Sobranie Cocktail 100’s.

Planirate li tijekom ove godine lansirati neke nove proizvode na hrvatsko i regionalno tržište?
JTI će svakako nastaviti udovoljavati zahtjevima potrošača donoseći besprijekornu kvalitetu i atraktivne inovacije u svom portfelju. Jedno takvo iznenađenje planiramo uskoro i ne sumnjamo kako će naši potrošači biti i više nego zadovoljni.