Franšizni sektor u svijetu generira više od 50 posto svjetske maloprodaje, a samo u Europi zapošljava više od tri milijuna radnih mjesta.

Iako u Italiji 96 posto svih franšiznih brendova čine nacionalni, Hrvatska se prema broju takvih vlastitih brendova nalazi na posljednjemu mjestu u Europi.

Od ukupnog broja franšiza na našem tržištu samo je 12% franšiznih sustava hrvatskog porijekla.

Radi edukacija i promocije franšiznog poslovanja, pozivamo vas na Sajam franšiza – FEC koji HGK organizira već treću godinu zaredom, u suradnji sa Županijskom komorom Rijeka, 7. i 8. lipnja u hotelu Kvarner u Opatiji. Svečanost otvorenja sajma održat će se 7. lipnja s početkom u 13 sati i 30 minuta.

Prezentacijom o mogućnostima i prilikama franšiznog poslovanja Sajam će otvoriti predsjednik Europske franšizne federacije Michael Eyre te predsjednik Udruge Assofranchising iz Italije Italo Bussoli.

Tijekom dvodnevnog seminara bit će predstavljeni primjeri franšiznog poslovanja u svijetu i RH.

Razgovarat će se o regionalnim poticajima razvoja franšiznog poslovanja, o certificiranju hrvatskih franšiza, o franšizama namijenjenima edukacijama novih generacija, o međunarodnom franšizingu, o mogućnostima financiranja itd.