26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:10
VijestiRegijaSrbija dogovorila izvoz pšenice u Egipat

Srbija dogovorila izvoz pšenice u Egipat

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Branislav Nedimović, boravio je u dvodnevnom posjetu Egiptu i na sastanku s egipatskim kolegama dogovorio početak izvoza srpske pšenice u tu zemlju koja je najveći svjetski kupac ove žitarice. “Srbija je krenula u ponovno osvajanje tržišta Egipta kojeg naseljava više od 100 milijuna stanovnika”, izjavio je Nedimović.

Dodao je kako sadašnja razmjena ove dvije zemlje u sektoru poljoprivrede iznosi 26 milijuna dolara, a da bi nakon postignutog dogovora mogla skočiti četiri puta i premašiti 100 milijuna dolara.

Sve procedure oko izvoza su završene, a dogovoren je i završetak procedura oko izvoza govedine, suncokreta, kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, priopćilo je tamošnje ministarstvo.

O značaju posjeta govori i činjenica da još od raspada SFRJ nije bilo direktnih kontakata dužnosnika Srbije i Egipta u sektoru poljoprivrede.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...