VijestiZemljaU ožujku ponovno pad maloprodaje

U ožujku ponovno pad maloprodaje

trgovina-kupac-police-ftdU ožujku je prekinut trend rasta potrošnje koji je trajao osam mjeseci

U ožujku je promet u trgovini na malo u Hrvatskoj realno pao za 2,0 posto na godišnjoj razini, čime je nakon osam mjeseci prekinut trend rasta potrošnje, što je ponajviše posljedica kasnijih uskršnjih blagdana.

Državni zavod za statistiku objavio je u utorak da je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u ožujku nominalno porastao za 1,3, dok je realno pao za 2,0 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

To je ispod svih očekivanja. Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekivali su u prosjeku da je u ožujku potrošnja porasla za 0,2 posto na godišnjoj razini.

Njihove procjene kretale su se u rasponu od pada potrošnje za 0,4 do rasta za 1,2 posto. (H)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...