Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović članovima uprave kompanije Bingo uručio je dozvolu za izgradnju objekta Bingo City Centra čija će površina iznositi 38.498,63 m2, a gradit će se na lokaciji Kreka na tri etaže.

bingo“Bingo City centar ima višestruki značaj za Tuzlu jer će realizacija ovog ambicioznog projekta ponuditi veliki broj radnih mjesta, kako u kompaniji Bingo, tako i u malim i srednjim poduzećima koja surađuju s ovom kompanijom”, kazao je Imamović.

On je dodao da će to biti tijekom same izgradnje objekata, ali i nakon otvorenja trgovačkog centra.

“Grad Tuzla će ovim objektom dobiti jedan suvremeni trgovački centar po uzoru na velike svjetske i europske gradove i zahvaljujem se kompaniji Bingo što će najveći objekt graditi upravo u svom rodnom gradu. Kompanija Bingo je već uplatila 1,5 milijuna KM rente u budžet Grada Tuzle, što će biti iskorišteno za izgradnju 25 putnih pravaca”, rekao je Imamović.

Tatjana Paunoska iz Marketing službe Binga priopćila je da trgovački centar u svom sastavu ima Hipermarket Bingo površine 6.000 m2, restoran Bingo s igraonicom i ljetnom terasom, kuglanu Bingo Bowling (Brunswick) s 12 staza, Cinestar kino (s 5 dvorana), te prodajne objekte najpopularnijih europskih i svjetskih brendova.

“Osim kompleksa Panonskih jezera, očekujemo da i naš centar bude turistička atrakcija po kojoj će Tuzla biti poznata”, rekla je Paunoska.

Ona je za Klix.ba kazala kako će samo u okviru poslovnica biti otvoreno blizu 200 novih radnih mjesta ne računajući dodatna radna mjesta.

“Pripremni radovi su već završeni. Suradnjom s lokalnim vlastima smo veoma zadovoljni i koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku Tuzle i generalno Gradu”, dodala je Paunoska.

Po prijemu građevinske dozvole započet će i priprema za izvođenje radova na projektu Bingo City centra. Planirani rok za završetak radova je kraj ljeta 2016. godine. (klix.ba)