Na Elevator Lab Challenge natjecanju održanom u Zagrebu, u organizaciji Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), worig je proglašen najboljim i najperspektivnijim FinTech start-upom u Hrvatskoj, a njegovi su osnivači – Nino i Deni Čosić – na svečanoj prezentaciji najboljih hrvatskih start-upa preuzeli glavnu nagradu u iznosu od 5.000 eura.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno sedam FinTech start-up poduzeća predstavivši svoje ideje i rješenja iz područja financijskih tehnologija pred stručnim žirijem koji ih je ocjenjivao u kategorijama inovativnosti, originalnosti proizvoda i/ili usluge, aplikabilnosti te jedinstvenosti odnosno originalnosti ideje.

Sedam najboljih hrvatskih fintech startupa, koji su prošli inicijalnu selekciju Raiffeisen banke, pred stručnim žirijem i posjetiteljima su se svojim idejama natjecali za novčanu nagradu od 5.000 eura te plasman na regionalno finale Elevator Lab Challengea kao i priliku za plasman na polufinale natjecanja oje će se održati u Beču.

Ostali timovi ovog regionalnog Elevator Lab Challenge natjecanja bili su: Identyum, Yottabyte, Volo, Afinitos, AMPnet i Electrocoin, te su svoja inovativna rješenja iz financijske industrije predstavili pred stručnim žirijem kojeg su činili: Michael Georg Müller (predsjednik Uprave RBA), Miljenko Graovac (direktor Digitalnih proizvoda RBA), Izet Ždralović (suosnivač Microblinka), Ivan Brezak Brkan (osnivač portala Netokracija) te Nikola Kapraljević (COO Infinuma).

“RBA u FinTech zajednici vidi svoje partnere, a ne samo konkurenciju pa mijenjamo način na koji i interno adresiramo sve izazove, primjenjujući moderne metode agilnog razvoja i Design Thinkinga, dok fokus stavljamo na korisničko iskustvo. Vjerujem da je o Elevator Lab Challenge prilika ne samo nama, već i prepoznatim start-upima da svojim idejama daju vjetar u leđa. Naime, najbolji i najinovativniji start-upi imaju priliku svoje ideje prezentirati ali i implementirati u sustav poput Raiffeisen Bank Internationala (RBI) te na taj način svoje usluge ili proizvode ponuditi mreži od više od 16 milijuna klijenata s kojima RBI radi na prostoru središnje i istočne Europe. Čestitam još jednom svim natjecateljima na njihovoj ustrajnosti, idejama i originalnosti, te im želim puno uspjeha u daljnjem poslovanju. Naravno, pobjednik može biti samo jedan, te se veselim što ćemo imati priliku pratiti upravo worig u njihovom daljnjem radu i razvoju”, kazao je prilikom proglašenja pobjednika Michael Müller.

O Elevator Lab Challenge natjecanju
Ovogodišnji Elevator Lab Challenge organiziran je putem regionalnih, odnosno lokalnih natjecanja koja se ove godine održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Najbolji start-upi sa svakog natjecanja imaju priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura kao i izravan plasman na polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa Raiffeisen Bank Internationala (RBI) u Beču gdje će se natjecati s finalistima iz ostalih zemalja.

Regionalni Elevator Lab Challenge završava Gala događajem u Beogradu na kojem će pobjednici natjecanja iz regije dobiti priliku da svoja inovativna rješenja predstave stručnom žiriju te se na taj način izbore za novčanu nagradu, također u iznosu od 5.000 eura.

Regionalni Elevator Lab Challenge provodi se u organizaciji Raiffeisen banaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, uz podršku organizacija Startit, HUB 385, HUB 387, Heapspace, Networks.ba i Digitalizuj.me.