Kreće Agrokorov projekt online trgovine Abrakadabra

Abrakadabra_TeamPlatforma za online trgovinu Abrakadabra u Hrvatskoj će biti dostupna od ponedjeljka, 4. travnja, najavili su danas na predstavljanju projekta u Zagrebu predstavnici Agrokor koncerna koji je u ovaj projekt dosad uložio oko 40 milijuna kuna.

Platforma Abrakadabra uključuje 11 kategorija proizvoda – auto-moto, oprema za bebe, bijela tehnika, vrt i alati, računala i periferija, igračke, knjige, ljepota i njega, potrošačka elektronika te sport i dodaci prehrani, odnosno više od 100.000 artikala te više od 1.000 brendova koji dolaze od više od 200 partnera. Dostava na kućnu adresu dostupna je po cijeni od 19 kuna, dok je dostava na kioske Tiska i paketomate besplatna.

Hrvoje Kraljević, direktor A007 i Tiska, naglasio je kako je e-trgovina jedna od strateških odrednica razvoja Agrokora.

“U tvrtki je trenutno zaposleno 25 stručnjaka, a do kraja godine planiramo imati oko 100 djelatnika specijaliziranih za online poslovanje. Cilj nam je postati lider na tržištu internetske trgovine u jugoistočnoj Europi. Do sada smo dokazali da znamo i možemo i online dio voditi jednako uspješno kao i naše tradicionalno poslovanje, što je krajem prošle godine potvrđeno uspješnim lansiranjem Konzum klika. Ovo je naš sljedeći korak u razvoju online poslovanja u kojem nam je cilj stvoriti dodanu vrijednost i pružiti još jedan izbor našim potrošačima i poslovnim partnerima”, rekao je Kraljević dodajući kako je posebna prednost Abrakadabre u mogućnosti ponude asortimana malih lokalnih obrtnika koji nemaju financijske i logističke snage samostalno nastupati na tržištu.

Prema njegovim riječima, u prvih 12 mjeseci poslovanja Abrakadabre planiraju ostvariti oko 150 milijuna kuna prometa, dok je širenje projekta na regionalna tržišta predviđeno za prvi kvartal iduće godine te da će online trgovinu Abrakadabra pokrenuti prvo u Sloveniji, a potom u Srbiji.

Anita Lacmanović, direktorica operacija u kompaniji A007, naglasila je kako online prodaja u Hrvatskoj ostvaruje godišnji promet od oko 3,5 milijarde kuna, što je tek 4 posto udjela na ukupnom tržištu maloprodaje.

Anita Lacmanovic_00“Želimo biti drugačiji, donijeti nove proizvode i usluge, kako na hrvatskom, tako i na tržištima u regiji. Posebna prednost Abrakadabre u Hrvatskoj je mogućnost besplatne dostave na više od 1.300 kioska Tiska te 50-ak paketomata koji predstavljaju revolucionarnu novost na hrvatskom tržištu. Ujedno, u ponudi je posebna kategorija proizvoda domaćih dizajnera koja je zamišljena da u cijelosti bude ekskluzivno dostupna isključivo kupcima Abrakadabre. Također, nudimo i različite modele plaćanja kao što je kupovina karticama na 12 rata bez kamata te plaćanje kod preuzimanja paketa, dok naše kupce očekuju i dodatne koristi objedinjene u MultiPlusCard programu vjernosti. Pored svega toga, našim korisnicima smo dostupni 24 sata dnevno na broju telefona 072 007 007”, kazala je Lacmanović.

Abrakadabra nudi isključivo asortiman neprehrane, dok je prehrambeni asortiman dostupan putem online trgovine Konzum klik predstavljene koncem prošle godine.

U Agrokoru kao svoje komparativne prednosti u odnosu na globalne konkurente poput Amazona ili Aliexpressa vide jednim dijelom u boljem poznavanju lokalnog tržišta, navika potrošača i samim time prilagođenije ponude, u brzini i oblicima dostave te prihvatljivijim načinima plaćanja.

U sklopu dodatnog unaprjeđenja dostave najavljeno je i značajno povećanje broja paketomata do kraja ove godine.

 

Prethodni članakPevec: Rast prihoda 28 posto, dobit skočila na 24 milijuna kuna
Sljedeći članakPočelo je glasovanje za natječaj “Zasviraj sa Žujom”