Tko je sve bio na Purina druženju u VAU parku u Maksimiru

Purina druºenje u VAU parku (1)VAU park Maksimir ovog je vikenda bio mjesto velikog druženja brojnih vlasnika i njihovih četveronožnih ljubimaca. Događanje pod nazivom Purina druženje u VAU parku vodila je naša poznata voditeljica i vlasnica bostonskog terijera Njofre – Marijana Batinić.

Prema nekim procjenama u Zagrebu živi oko 60.000 pasa, što dovoljno govori o tome koliko građani glavnoga grada vole pse. Njih preko 500 dovelo je svoje ljubimce na druženje koje su iskoristili kako bi od veterinara saznali sve što je u ovim ljetnim mjesecima potrebno za zdravlje i dobrobit njihovih pasa.

Dodatno, treneri iz Kluba vlasnika pasa i volontera Sirius pokazali su im kako pse odgajati, dok su predstavnici Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo pojasnili koliko je važna edukacija budućih i trenutnih vlasnika, ali i pripremanje samih pasa za udomljavanje.

“Brojna istraživanja i studije slučaja su potvrdili da psi imaju blagotvoran učinak na zdravlje i sreću ljudi. Posjedovanje psa može pomoći vlasniku u lakšem nošenju s tjeskobom i samoćom, a tu je i čitav niz društvenih koristi. Upravo zato nije nimalo pretjerana već uvriježena fraza kako je pas čovjekov najbolji prijatelj. S obzirom na to da, nažalost, nemaju svi psi sreću otići u prave ruke, od velike je važnosti za svako društvo zbrinjavanje zlostavljanih i napuštenih životinja kroz pronalaženje kompatibilnih vlasnika”, izjavila je Dora Perši, predstavnica Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo.

Na događanju je istaknuto kako je pravilna prehrana ključna za preveniranje i sprečavanje pojave raznih bolesti i pretilosti kod pasa. Zato je predstavljena i inovacija u hrani za pse Pro plan optinutrition, koja nudi napredne proizvode čije su recepture prilagođene njihovoj veličini, dobi, fizičkoj aktivnosti i specifičnim potrebama, a rezultat su dvogodišnjeg rada tima od preko 400 znanstvenika Purine.

PROMO

 

Prethodni članakHrvatska na dnu ljestvice svjetske konkurentnosti
Sljedeći članakIkea gradi outlet centar, hipermarket i lance brze hrane