U subotu 13. lipnja, dm je okupio oko 2.650 trkačica te 650 djece na ženskoj i babybonus utrci, održanima u sklopu dm green city projecta kojim dm potiče sugrađane na odgovoran odnos prema zdravlju, zajednici i okolišu.

Rekreativna dm zenska utrkaU četiri godine održavanja u dm ženskoj utrci sudjelovalo je više od 7.500 žena, a oko 1.500 djece napravilo je svoje prve trkaće korake u tri dm babybonus utrke.

dm je ovu utrku pokrenuo kako bi  promovirao i potaknuo bavljenje sportom jer redovita fizička aktivnost značajno doprinosi zdravlju, posebno kod djece.

U natjecateljskom dijelu utrke pobjedu je odnijela Marija Vrajić, jedna od najboljih dugoprugašica u Hrvatskoj, koja je zahvalila organizatorima i svima koji su sudjelovali u utrci i shvatili koliko je trčanje važno za psihičko i fizičko zdravlje.

Drugo i treće mjesto zauzele su Ivana Svetić i Anda Tomaš, koje su osvojile spa i wellness vikend u Novom Vinodolskom i dm darovne kartice, a pobjednica je osvojila i bicikl xplorer. Svi sudionici dobili su majice i poklon paket dm-a, a uplatom kotizacija za prijavu na dan utrke, podržali su rad udruge Crveni nosovi-klaunovi doktori s oko 7.000 kuna.

“Sudionici svih uzrasta, među kojima su profesionalne trkačice, ali i oni koji su prvi put trčali, svojim su angažmanom pokazali kako nikada nije prekasno niti prerano za prve korake prema zdravijem životu. Upravo zato već četiri godine dm organizira dm žensku utrku i od srca zahvaljujem ovogodišnjim sudionicama i malim sudionicima te svima koji su nam se pridružili tijekom godina i pomogli dm-u u promicanju rekreativnog bavljenja sportom”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Za dobru atmosferu tijekom cijelog programa pobrinula se Ines Preindl, a u večernjim satima posjetitelje je rasplesala Ivana Banfić. Uz zabavu i rekreaciju, dm je svim posjetiteljima i sudionicama osigurao i besplatne preglede dermatologa te savjetovanje o zaštiti od sunca, kako bi rekreacija i zabava  bile bezbrižne i sigurne.