Iz Adris grupe nisu željeli komentirati medijske špekulacije o eventualnoj prodaji TDR-a, ali ističu da, gledajući dugoročno, nisu u mogućnosti znatnije dodavati vrijednost duhanskom dijelu svog poslovanja.

“Stoga držimo kako je razložno razmišljati i o mogućem partnerstvu. Cilj nam je, svakako, zadržati proizvodnju i radna mjesta u Hrvatskoj”, odgovorili su iz Adrisa na upit Zagrebačke burze, reagirajući na pisanje Tportala.

Tportal danas je objavio da je Ante Vlahović, čelnik Adris grupe, donio stratešku odluku o prodaji TDR-a, koja bi trebala biti realizirana do kraja ove godine.

Iako se tijekom ove godine šuškalo o intenzivnim pregovorima s Kinezima (China National Tobacco Corporation) pa čak i s kompanijom Korea Tobacco, posljednjih se tjedana u poslovnim krugovima može čuti da bi vrlo izgledan kandidat za preuzimanje jedine domaće duhanske kompanije mogao biti upravo JTI.

Tportal navodi i da bi cijena po kojoj Adrisovci mogu prodati TDR kreće između 2,8 i 3,8 milijardi kuna. Upućeni u duhanski biznis u regiji upozoravaju, međutim, da bi cijena mogla biti niža.

Zagrebačka burza dionice Adrisa stavila je zbog toga u segment promatranja. Oko 11 sati povlaštenoj dionici Adrisa cijena je bila u plusu 6,7 posto, na 372 kune, uz 1,5 milijuna kuna prometa. Redovnoj dionici Adrisa, pak, cijena je porasla 5,4 posto, na 390 kuna, uz 470.000 kuna prometa. (HRT)