Adris razmišlja o mogućem partnerstvu u TDR-u

Iz Adris grupe nisu željeli komentirati medijske špekulacije o eventualnoj prodaji TDR-a, ali ističu da, gledajući dugoročno, nisu u mogućnosti znatnije dodavati vrijednost duhanskom dijelu svog poslovanja.

“Stoga držimo kako je razložno razmišljati i o mogućem partnerstvu. Cilj nam je, svakako, zadržati proizvodnju i radna mjesta u Hrvatskoj”, odgovorili su iz Adrisa na upit Zagrebačke burze, reagirajući na pisanje Tportala.

Tportal danas je objavio da je Ante Vlahović, čelnik Adris grupe, donio stratešku odluku o prodaji TDR-a, koja bi trebala biti realizirana do kraja ove godine.

Iako se tijekom ove godine šuškalo o intenzivnim pregovorima s Kinezima (China National Tobacco Corporation) pa čak i s kompanijom Korea Tobacco, posljednjih se tjedana u poslovnim krugovima može čuti da bi vrlo izgledan kandidat za preuzimanje jedine domaće duhanske kompanije mogao biti upravo JTI.

Tportal navodi i da bi cijena po kojoj Adrisovci mogu prodati TDR kreće između 2,8 i 3,8 milijardi kuna. Upućeni u duhanski biznis u regiji upozoravaju, međutim, da bi cijena mogla biti niža.

Zagrebačka burza dionice Adrisa stavila je zbog toga u segment promatranja. Oko 11 sati povlaštenoj dionici Adrisa cijena je bila u plusu 6,7 posto, na 372 kune, uz 1,5 milijuna kuna prometa. Redovnoj dionici Adrisa, pak, cijena je porasla 5,4 posto, na 390 kuna, uz 470.000 kuna prometa. (HRT)

Prethodni članakU Sloveniji najviše plaće u regiji
Sljedeći članakNovo iz Naturavite – čaj od koprive