agrokor-zgrada-nebo-midiNa natječaj za primanje 1000 pripravnika na rok od tri mjeseca javilo se 15.613 kandidata. Agrokor još nije obradio zahtjeve

Na natječaj za primanje 1000 pripravnika kojeg je Agrokor objavio u dnevnim novinama 16. ožujka javilo se 15.613 kandidata, izjavili su u kompaniji za  www.banka.hr.

U Agrokoru još nisu obradili sve pristigle zahtjeve, pa ne žele, kažu, davati informacije o akciji zapošljavanja pripravnika, kao ni o strukturi budućih zaposlenika te ostalim uvjetima pod kojima će biti zaposleni.

Podsjetimo, Agrokor je natječaj objavio u okviru akcije Radom iz krize, a oglašena su radna mjesta u Konzumu, Jamnici i Belju. Tražili su se ekonomisti, pravnici, strojari, prodavači, mesari, cvjećari i traktoristi. Prema prošlomjesečnim najavama, pripravnici će se zaposliti na tri mjeseca, uz mogućnost da neki od njih i nakon tog roka ostanu u sustavu koncerna.

Iako uprava kompanije nikada nije precizirala koliko ljudi planira zaposliti na duže vremensko razdoblje, već i objava zapošljavanja na tri mjeseca privukla je 15 kandidata na jedno radno mjesto.

Agrokor je zasad jedina kompanija koja je objavila natječaj za veći broj radnih mjesta, pa makar i na vrlo kratko vrijeme. To je zasad, koliko je poznato, jedina posljedica pompozno najavljene inicijative privatnog sektora o novom zapošljavanju koja je bila predstavljena nakon odluke guvernera Željka Rohatinskog da bankama oslobodi oko 6,3 milijardi kuna za kreditiranje gospodarstva. (Bankamagazin)