Agrokor: Ništa od Getroa, opet se razmišlja o Mercatoru

Prema neslužbenim informacijama, Agrokor je odustao od kupnje Getroa, a u igri za preuzimanje navodno su Metro i Kaufland.

Todorićev koncern navodno je odustao zbog licitacije cijenom preuzimanja od strane Getroovog vlasnika Vjekoslava Gucića. Gucić je za svoj lanac navodno tražio 100 milijuna eura, što je Todoriću bilo previše, jer bio je spreman ponuditi dvadeset milijuna manje, doznaje SEEbiz. Posljednji je to u nizu poteza Agrokora koji potvrđuju spekulacije o tome kako kompanija trenutno nema snage za ozbiljno preuzimanje. Zato je posljednjih tjedana, Todoriću zanimljivija prodaja. Nakon Mlinara i crnogorske Štampe, mogao bi uskoro prodati i lanac drogerija Kozmo.

Nije se moglo doći do informacije radi li se o preliminarnom testiranju interesa potencijalnih kupaca ili je odluka o prodaji 40 trgovina stvarno donesena, no navodno su u kompaniji procijenili da se ne mogu u toj kategoriji natjecati s dm-om i njegovih 150 prodavaonica u Hrvatskoj. Upravo se DM spominje kao jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Kozma.

Sugovornik dobro upućen u oba procesa tvrdi kako je Todorić zapravo uzeo time-out ne bi li procjenio isplati li mu se ponovno ući u utrku za preuzimanje Mercatora nakon što je prvi pokušaj dražbe za udjel NLB-a očito privukao tek jednog kupca. Sve će se to odgoditi za kraj godine, dodaje, a tada bi Agrokorova pozicija, i obzirom na političke prilike, mogla biti puno povoljnija nego danas. (SEEbiz.eu)