32.3 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 21:32
VijestiZemljaAgrokor osvojio najveći broj pobjeda u QUDAL istraživanjima kvalitete

Agrokor osvojio najveći broj pobjeda u QUDAL istraživanjima kvalitete

qudal-midiU QUDAL istraživanjima kvalitete, koje je u Hrvatskoj proveo Centar za istraživanje GfK, Agrokorove kompanije osvojile su ukupno najveći broj prvih mjesta – u čak 18 različitih kategorija.

Kompanije koncerna Agrokor u ukupnom zbroju osvojile su najveći broj prvih mjesta, odnosno najveći broj QUDAL – QUality meDAL certifikata za godinu 2011/2012.

Agrokor je također vodeći i po broju osvojenih vršnih pozicija (prvo, drugo i treće mjesto) – u čak 29 kategorija, stoji u priopćenju za medije.

Za potrebe QUDAL certificiranja za godinu 2011/2012 testirano je u Republici Hrvatskoj više od 200 kategorija iz segmenta prehrane, telekomunikacija, logistike, kozmetike, bankarstva, osiguranja, visokih tehnologija, medija, politike, sporta, kulture i dr.

Od dvije stotine istraženih kategorija, hrvatski građani proglasili su Agrokorove proizvode i usluge najboljim u čak 18 kategorija. Tako je Konzum osvojio QUDAL certifikat za najvišu razinu kvalitete lanca trgovina prehranom i općim potrepštinama, te lanca trgovina diskontnih cijena.

Jamnica i Jana osvojile su kategoriju apsolutno najviše razine kvalitete gazirane i negazirane vode, dok je Ledo osvojio najvišu razinu kvalitete za sladolede, smrznuto tijesto, smrznuta gotova jela i smrznutu pizzu. Kuhinjska sol Solane Pag proglašena je najboljom u svojoj kategoriji.

Pik Vrbovec osvojio je četiri QUDAL certifikata i to u kategorijama: šunka, pršuti, svježe pakirano meso, te mortadela, dok je Zvijezda apsolutna pobjednica s osvojenih pet certifikata za najvišu razinu kvalitete i to po kategorijama margarin, ketchup, majoneza, biljno ulje i maslinovo ulje.

Osim prvoplasiranih pozicija u 18 kategorija, Agrokorove kompanije osvojile su u određenim kategorijama, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, iznimno značajna druga i treća mjesta.

Tako je primjerice Konzum, odnosno Konzum Internet prodavaonica, odabrana kao drugoplasirana u kategoriji “Internet trgovina općenito”, odmah iznad prvoplasiranog međunarodnog eBay-a.

Posebice je zanimljiv i rezultat u kategoriji riže u kojoj iza prvoplasirane riže “Uncle Ben’s” na drugom mjestu slijedi Konzumova “K Plus” riža.

Konzumova  Kplus marka jedina je robna marka koja je uspjela u QUDAL istraživanju kvalitete osvojiti jednu od prve tri pozicije u bilo kojoj od testiranih prehrambenih kategorija QUDAL istraživanja, navodi se u priopćenju.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...