agrokor-cibonin-toranj-logo-ftdAgrokor namjerava izdati obveznice s pravom prvenstva, u iznosu od 475 milijuna eura, za potrebe refinanciranja postojećeg duga.

Za glavne aranžere izdanja Agrokor je odabrao BNP Paribas, JP Morgan i Unicredit. Obveznice će se izdati s rokom dospijeća za 7 godina, odnosno do 2020. godine, a bit će denominirane u eurima ili američkim dolarima, ili u kombinaciji obje spomenute valute.

Planirani ukupan iznos izdanja obveznica je 475 milijuna eura, s mogućnošću povećanja iznosa izdanja obveznica, ovisno o interesu potencijalnih ulagača i odluci izdavatelja, uvažavajući pritom uvjete postojećih financijskih aranžmana izdavatelja.

Iz Agrokora nisu željeli komentirati detalje cijeloga posla.

Jamci za obveze Agrokora bit će tvrtke iz njegova sastava, među kojima i tvrtke Konzum i PIK Vinkovci, koje su jutros o tome izvijestile javnost putem Zagrebačke burze.

Agrokor će početi s predstavljanjem planiranog izdanja obveznica europskim i američkim ulagačima u ponedjeljak u Londonu, a sljedeća faza planirana je u SAD-u od 25. do 27. rujna.

U travnju ove godine Agrokor je izdao obveznicu u iznosu 300 milijuna eura. (H)