m-tortaMercator donirao oko 15.000 kuna za rad udruge Klaunova doktora kako bi skratili bolesničke dane najmlađih pacijenata na odjelima pedijatrije zagrebačkih bolnica

Povodom rođendanske proslave u zagrebačkom Mercator centru u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici više od 5000 posjetitelja uživalo je u zabavi, degustacijama i šarolikom programu, izvijestili su iz Mercatora Hrvatska.

Mario Valentić i tim Bio kuhinje spremali su užurbano slasnu crvenu rižu i grilani tofu razmjenjujući pritom s posjetiteljima savjete o zdravom životu.

“Kad imam obrok u kojem ‘kraljuje’ kraljica crvena riža, hranjiva i bogata mineralima, a uz nju poslužena kvalitetna bjelančevina kao što je tofu, to je to –  obrok za kojim vape moji mišići, a i ja jer je jako fin. A prisutnost bosiljka, mog najdražeg začina, cijeloj priči daje pečat izvrsnosti”, komentirao je Valentić.

Za brojne posjetitelje pripremala se još i tjestenina s tartufima, rižoto s plodovima mora, razne paštete, suhomesnati proizvodi i kolačići. Nije nedostajalo slatkiša koji su se dijelili najmlađima, a neprestano su se pekle šarene palačinke i podijelile tri velike rođendanske torte. Jozo Bozo i veseli Klaun Balonko oduševili su najmlađe i njihove roditelje.

Povodom rođendana uručena i donacija Mercatora-H i njegovih partnera koji su u akciji prikupili gotovo 15.000 kuna za rad Udruge Crveni nosevi – klaunovi doktori koji će u narednim danima skratiti bolesničke dane djece na odjelima pedijatrije zagrebačkih bolnica, od kojih je veliki broj mališana iz drugih krajeva, daleko od svojih najmilijih, navode iz Mercatora.