Agrolagunina vina osvojila medalje i priznanja u Londonu

festigia-agrolagunaNakon izvanrednog uspjeha na Vinistri Agrolagunina vina bila su vrlo zapažena i u Londonu na međunarodnim natjecanjima International Wine Competition i Decanter World Wine Awards, priopćeno je u četvrtak iz Agrokor vina.

Na International Wine Competition (IWC) 2011. Festigia Merlot 2009. i Festigia Castello 2009. nagrađeni su srebrnom medaljom, a Laguna Histria Malvazija 2010. iz istog podruma dobila je broncu.

Decanter World Wine Awards (DWWA) također je brončanom medaljom ocijenio Lagunu Histria Malvazija 2010, dok su tri vina iz linije Festigia, Cabernet sauvignon 2009, Merlot 2009. i Castello 2009. osvojila priznanja.

laguna-malvazija-2010Osvojene nagrade i priznanja pokazuju kako su vrhunska vina branda Festigia prihvaćena i odlično ocijenjena kako na domaćim, tako i na prestižnim međunarodnim ocjenjivanjima. Posebno vesele medalje za kvalitetnu Laguna Histria Malvazija 2010. koja s prihvatljivom cijenom daje najveću vrijednost za novac, ističu iz tvrtke.

Ocjenjivanja IWC i Decanter održavaju se u Londonu, značajna su i priznata u vinskom svijetu, a odlikuju se velikim brojem uzoraka vina koja se ocjenjuju. IWC je ocjenjivanje s dugom tradicijom na koje je ove godine prijavljeno više od 9 000 uzoraka.

Rezultati natjecanja objavljeni su na International Wine Challenge internetskoj stranici, u dvotjedniku Harpers Wine & Spirit Trade, kao i u vodiču World’s Best Wine Guide.

DWWA je osnovan 2004, a ove godine ocjenjivano je rekordnih 12.200 vina. Na čelu stručnog panela sudaca nalazi se Steven Spurrier, a stručni žiri kao i vinski uzorci su iz cijelog svijeta te odražavaju raznolikost stila i vrijednosti.

Prethodni članakAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Slavonskom Brodu
Sljedeći članakPotrošnja u travnju porasla iznad očekivanja: + 3,7 posto