Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Zadru

Akcija “Kupujmo hrvatsko” održavat će se u utorak, 6. srpnja od 19 do 23 sati na Obali Petra Krešimira IV (Zadarska riva) u Zadru.

Ove godine joj se pridružuje i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” kojoj je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 204 tvrtke, odnosno poduzetnika, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati župan Zadarske županije Stipe Zrilić, predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damir Valčić, gradonačelnik grada Zadra Zvonimir Vrančić te ostali predstavnici kulturnog, političkog i gospodarskog života grada Zadra i Zadarske županije.