Diskonter Aldi nastavio je graditi svoju prisutnost u Italiji i tijekom 2021. te je u toj zemlji otvorio 31 novu trgovinu. Maloprodajna mreža ovog trgovačkog lanca u toj zemlji sada se sastoji od 138 supermarketa u šest regija sjeverne Italije.

Aldi je također unaprijedio svoju posvećenost održivosti te je prošle godine otvorio prvi CO2 neutralni dućan u Moniga del Gardi koji donosi nove standarde u zaštiti okoliša.

Predstavljanje novog koncepta dućana, koji troši 15 posto manje energije u odnosu na dosadašnje dućane, nastavit će se i u 2022. U odnosu na 2018., Aldi Italija uspio je smanjiti potrošnju energije u svim operacijama za 7 posto zahvaljujući stalnim aktivnostima na povećanju energetske učinkovitosti.

Sve ove aktivnosti dio su predanosti Aldija cilju da do 2022. postigne ugljičnu neutralnost. Dio projekta je i optimizacija pakiranja, a Aldi danas nudi 57 artikala u pakiranju bez plastike, u recikliranim ili materijalima koji se mogu reciklirati stvorenima u partnerstvu s Plastic Bank i razvijenima u potpunosti od plastičnog otpada iz oceana.

Prioriteti tvrtke za 2022. uključuju širenje mreže trgovina i konsolidaciju ponude.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!