Arena Centar je prvi shopping centar u Hrvatskoj koji koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora (ZelEn),  koju je nedavno predstavila i Hrvatska elektroprivreda (HEP), priopćeno je iz tog centra.

Pritom se navodi kako ovom odlukom Arena Centar slijedi strategiju poslovanja postavljenu i prije otvorenja kada je u vrijeme izgradnje projektne infrastrukture i arhitekture postavljena baza za održivo i ekološko poslovanje centra.

Arena Centar se uključio i u Green Energy program koji predstavlja električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora, što uključuje istraživanje raznih mogućnosti za smanjenje emisije ugljičnog dioksida te pokazuje osviještenost i  našu predanost cilju.

“Uz veliku brigu za najosjetljivije članove društva, rad s brojnim humanitarnim udrugama i visoku ekološku osviještenost Arena Centar je postao primjer društveno  odgovornog shopping centra, koji kroz strukturu svoje kompanije eksportira svoj ‘know how’ s lokalnog na regionalni i globalni nivo. Arena Centar je svjestan da održivi razvoj zahtijeva nov način razmišljanja, koji se temelji na odgovornoj brizi za okoliš i društvo”, izjavio je Mike Pugh direktor Arena Centra.

Uz korištenje ZelEn energije, Arena Centar je ujedno i prvi shopping centar s Green Mark oznakom koju mu je 2012. dodijelio Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba.