Tamošnje vlasti terete P&G da je usmjeravanjem novca u inozemstvo sakrio zaradu od 138 milijuna dolara na koje bi morao platiti porez u Argentini

Argentinske vlasti optužile su najvećeg svjetskog proizvođača proizvoda za kućanstvo, Procter&Gamble (P&G), za poreznu prijevaru i suspendirale njegove poslove u zemlji. Iz priopćenja argentinskih poreznih vlasti AFIP međutim nejasno je što je suspendirano, a iz P&G-ja su odbili kazati jesu li obustavili svoje poslovanje.

Argentina je optužila tu kompaniju za prekomjerno zaračunavanje 138 milijuna dolara za uvoz robe, radi izvlačenja novaca iz te zemlje, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama argentinske predsjednice.

“P&G je usmjerio je novac u inozemstvo te sakrio zaradu na koju mora platiti porez u Argentini”, stoji u priopćenju. “Moramo stati na kraj tim trikovima koje koriste međunarodne tvrtke”, dodaje se.

Glasnogovornik P&G-a Paul Fox rekao je da kompanija radi na tome da potpuno shvati navode i na njihovom rješavanju.

Procter&Gamble posluje u Argentini od 1991. godine, gdje trenutno vodi tri proizvodna postrojenja i dva distribucijska centra. (Banka.hr / Hina)