Austrijska i njemačka pošta dogovorile suradnju u isporuci paketa

Austrijska pošta postat će partner Deutsche Post DHL-a u segmentu isporuke paketa u Austriji, pri čemu će preuzeti zaposlenike njemačke kompanije i većinu njezinih logističkih objekata u Austriji

Grupa Deutsche Post DHL i Austrijska pošta izvijestile su u utorak da su sklopile dugoročno partnerstvo čiji je cilj učinkovitija isporuka paketa u Austriji.

Austrijska pošta postat će partner Deutsche Post DHL-a u segmentu isporuke paketa u Austriji, pri čemu će preuzeti zaposlenike njemačke kompanije i većinu njezinih logističkih objekata u Austriji, navodi se u priopćenju. Vrijednost sporazuma nije navedena.

Deutsche Post počeo je prošle godine restrukturirati odjel za isporuku paketa kako bi se bolje nosio s rastućim troškovima zaposlenih i prijevoza. Njegov DHL odjel u Austriji zapošljava oko 220 radnika na 25 lokacija i lani je isporučio 27,6 milijuna paketa, rekao je glasnogovornik Austrijske pošte. Dodaje kako ne planiraju smanjivati broj radnih mjesta.

Austrijska pošta ima udio od 41 posto u domaćem tržištu dostave paketa, a Deutsche Post DHL 16 posto, prema tvrtki za istraživanje tržišta Branchenradar. Sporazum bi mogao pomoći austrijskoj grupi u većinskom državnom vlasništvu da prije roka – 2022. godine – dosegne zacrtanih 150 milijuna isporuka paketa, stoji u priopćenju. Prošle su ih godine isporučili 108 milijuna.

Uz uvjet da sporazum dobije zeleno svjetlo regulatora, suradnja će započeti za nekoliko mjeseci, najavljuju iz Deutsche Post DHL-a i Austrijske pošte. Deutsche Post već godinama distribuira pošiljke klijenata Austrijske pošte primateljima u Njemačkoj, napominje glasnogovornica njemačke tvrtke. (Hina)