Austrijski tjedan u Lidlu

Nakon što je ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju Lidl snižavao svoje cijene proizvoda u sklopu deset rundi trajnih sniženja, u narednim će tjednima neke od zemalja članica Europske unije Lidlovim kupcima zaželjeti dobrodošlicu.

Određene će zemlje tako, u vidu tematskih tjedana kupcima Lidla predstaviti svoju gastronomsku ponudu kroz odabir svojih autohtonih proizvoda. Prva zemlja članica Europske unije, čiji su proizvodi u Lidlu bili dostupni od ponedjeljka, 1. srpnja, je Italija, a danas joj se priključuje i susjedna Austrija.

Osim po Valceru, Dunavu i Mozartu, Austrija je poznata i po ukusnoj kuhinji. Bogata i dinamčna povijest učinila je austrijsku kuhinju jednom od najraznovrsnijih. U tradicionalnoj se kuhinji tako prepoznaje utjecaj njemačkih, švicarskih, mađarskih, turskih, francuskih i španjolskih jela.

Kupcima Lidla Austrija će zaželjeti dobrodošlicu popularnim, odabranim proizvodima među kojima su primjerice i tirolski planinski kruh, kolač punjen makom ili lješnjacima, okruglice različitih okusa, raznovrsne kobasice, specijalno austrijsko pivo ili Almdudler, omiljeno austrijsko osvježavajuće bezalkoholno piće.

Uz Italiju i Austriju svojim će proizvodima Lidlovim kupcima u narednim tjednima dobrodošlicu zaželjeti i Češka, Mađarska i Francuska, navode iz Lidla.

PROMO

Prethodni članakTjedan maslinova ulja u Splitu
Sljedeći članakTjedan europske kuhinje u Konzumu