AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura

Nakon provedenog postupka AZTN je utvrdio da su Plodine iskoristile značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštene trgovačke prakse svom dobavljaču svježeg mesa

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000 eura, priopćeno je iz regulatorne agencije.

Iz AZTN-a su izvijestili da su pokrenuli upravni postupak po službenoj dužnosti protiv Plodina radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Nakon provedenog postupka, utvrdio je da su Plodine iskoristile značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštene trgovačke prakse svom dobavljaču svježeg mesa.

Utvrđeno je, naime, da su Plodine u razdoblju od 29. ožujka 2018. do 8. siječnja 2019., izvršavale plaćanja tome dobavljaču svježeg mesa – junećih polovica – u rokovima duljim od zakonski propisanih 30 dana za svježe poljoprivredne i prehrambene proizvode.

U AZTN-u smatraju da je s ovako izrečenom novčanom kaznom ostvaren cilj njezina izricanja u smislu odvraćanja od povreda ZNTP-a, ne samo u odnosu na Plodine, već i u odnosu na ostale adresate zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZaposlenici Studenca ured zamijenili slavonskom ravnicom
Sljedeći članakTjedan zdravlja djece: bio&bio za mališane bira kao i mi – samo najbolje