Direktor trgovačkog lanca Mercator Toni Balažič izjavio je u četvrtak da su netočne informacije kako Agrokor od regionalnih dobavljača zahtijeva 10 posto lanjskog prometa kako bi održali poziciju na policama Konzuma i Mercatora.

U razgovoru za portal slovenskog Telekoma od četvrtka, Balažic je napise koji su se pojavili u slovenskom tisku o navodnoj visokoj naknadi za održavanje pozicije u Mercatorovim centrima nazvao “apsolutno netočnima”, te dodao da je u zadnje vrijeme s predsjednikom uprave Agrokora Ivicom Todorićem posjetio više velikih dobavljača u Sloveniji s kojima su razgovarali o budućoj suradnji.

“U zadnja dva mjeseca posjetili smo desetak najvećih slovenskih dobavljača, one koji imaju regionalni potencijal. Mnogi od njih već su dobili nove poslovne prilike, u Mercatoru, Idei i Konzumu, ali to nismo htjeli stavljati na velika zvona”, kazao je Balažič.

On je istaknuo da je spajanjem Konzumove i Agrokorove prodajne mreže došlo do strateškog pomaka u cijeloj regiji koji će imati i značajan utjecaj na dobavljače.

U cijeloj je regiji na sastanak je bilo pozvano 150 dobavljača, gdje su im bile predstavljene mogućnosti i očekivanja, rekao je Balažič, dodajući da će se Agrokor prema Mercatorovim dobavljačima držati pravnih okvira i uvjeta iz kupoporodajnog ugovora. (SEEbiz / Hina)