Švicarski proizvođač proizvoda od kakaa i čokolade Barry Callebaut potpisao je dugoročni ugovor o outsourcingu sa srpskim proizvođačem keksa i slatkiša Atlantic Starkom, podružnicom hrvatske Atlantic grupe. Dvije strane dogovorile su se da neće otkriti nikakve financijske detalje ugovora.

Atlantic Stark, koji posluje od 1922. godine, a prisutan je u Srbiji i na zapadnom Balkanu, prvi je regionalni kupac koji će se opskrbljivati ​​iz nove tvornice Barryja Callebauta u Novom Sadu, navodi se u priopćenju tvrtke čije je sjedište u Zürichu.

“Dugoročni ugovor o outsourcingu čini Barry Callebaut jednim od vrhunskih dobavljača smjesa Atlantic Starka i jedinim dobavljačem čokolade”, navode iz švicarske tvrtke.

Isporuke Atlantic Starku započet će odmah, a dio će obuhvatiti kakao Cocoa Horizons, omiljeno sredstvo Barryja Callebauta za provedbu inicijativa za održivost.

“Ovaj ugovor o prijenosu vanjskih usluga važan je korak u opskrbi čokoladom i smjesa na još uvijek uglavnom zarobljenim tržištima jugoistočne Europe. Zahvaljujući certifikatu Barry Callebaut za Cocoa Horizons, stvorit ćemo i veću vidljivost za održivu čokoladu u jugoistočnoj Europi, za što su i naši kupci i potrošači izuzetno zainteresirani”, rekao je Rogier van Sligter, supredsjednik Barry Callebauta za EMEA regiju.

Barry Callebaut otvorio je u travnju tvornicu čokolade vrijednu 45 milijuna eura u industrijskoj zoni Novog Sada.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!