25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:50
Tržišne komunikacijeBloomberg Adria predstavljen hrvatskoj poslovnoj sceni

Bloomberg Adria predstavljen hrvatskoj poslovnoj sceni

Bloomberg Adria, multimedijalna platforma koja će domaćim i regionalnim biznismenima donositi najrelevantnije poslovno-financijske vijesti, predstavljena je hrvatskoj poslovnoj zajednici u svojoj zagrebačkoj redakciji.

U sklopu partnerstva prestižnog globalnog brenda Bloomberg i kompanije MTel Swiss uspostavljeno je pet uredničkih centara, u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skopju i Sarajevu. Više od 130 novinara, analitičara, financijskih i drugih stručnjaka svakodnevno će putem svog TV kanala, web portala, tiska i društvenih mreža donositeljima odluka i budućim liderima jugoistočne Europe pripremati aktualnosti iz poslovnog i financijskog svijeta, popraćene dubinskim analizama.

Scott Havens, glavni izvršni direktor Bloomberg Media, pozdravio je sudionike putem video poziva. Istaknuo je kako se raduje suradnji s lokalnim partnerom koji dijeli predanost neovisnom novinarstvu i uvjerenje da pametne ideje i nove perspektive mogu oblikovati budućnost poslovanja.

Rusmir Nefić, izvršni direktor poslovanja Bloomberg Adrije, istaknuo je kako trenutno nema kompleksnijeg i ambicioznijeg medijskog projekta u cijeloj Europi. “U ovaj projekt smo krenuli od vas, poduzetnika, htjeli smo razumjeti što vam nedostaje u medijima i stvoriti platformu koja će odgovoriti na sve vaše potrebe. Želimo izbrisati klasičnu granicu između medija i konzumenta te stvoriti poslovnu zajednicu kroz koju ćete dobivati sadržaj koji želite, na jeziku koji razumijete i da možete međusobno dijeliti informacije koje su vam važne”, poručio je Nefić.

Glavni operativni direktor Bloomberg Adria Samo Ošina naglasio je kako je cilj projekta kreirati ne samo poslovni medij, već i poslovnu mrežu novih prilika za danas i sutra. “Naša je odgovornost pružiti informacije, analizirati razvoj tržišta i pružiti ljudima na vodećim pozicijama najbolju moguću osnovu za donošenje odluka”, rekao je.
Na predstavljanju su bili mnogi istaknuti članovi hrvatske poslovne zajednice.

Damir Zorić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), kazao je kako je u današnjem svijetu ključna brzina, ali da ona sa sobom nosi opasnost površnosti. “Vaša reputacija je da ste pouzdani i nadam se da ćete takvi i ostati jer brzina jest važna, ali nije presudna. Nama su potrebne pouzdane informacije i zato ćete u svom radu imati podršku nas iz poslovne zajednice”, rekao je Zorić.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako je Hrvatska u posljednjih 30 godina Hrvatska ostvarila mnogobrojna gospodarska i društvena postignuća. “Očekujemo i skorašnji ulazak u Eurozonu i Schengen, što će dodatno osnažiti hrvatsko gospodarstvo. Na tom putu važno je imati dobre partnere koji kvalitetnim, pozitivnim i vjerodostojnim izvještavanjem potiču razvoj Hrvatske. Bloomberg Adria pomaže donositeljima odluka u velikim kompanijama i njihovim zaposlenicima da prateći i razumijevajući globalne ekonomske trendove ojačaju svoje financije. Vjerujemo da je u godini u kojoj sve brže koračamo prema potpunoj integraciji u Eurozonu pred nama puno dobrih financijskih vijesti iz Hrvatske, a će biti na raspolaganju za sve potrebne informacije u cilju pravovremenog, točnog i objektivnog izvještavanja javnosti”, zaključila je Brnjac.

Misija Bloomberg Adrije je osigurati regionalnim poduzetnicima snažnije pozicioniranje na gospodarskoj karti svijeta i dati njihovim poslovnim poduhvatima globalni doseg. U realizaciji tog cilja oslanjat će se na pomoć mreže od 2.700 novinara i analitičara Bloomberg Newsa iz više od 120 zemalja. Gledatelji i čitatelji će na jednom mjestu imati pristup prevedenom sadržaju Bloomberg News mreže, kao i autorskim člancima redakcija u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji te Bosni i Hercegovini.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...