Campari Grupa potpisala je ugovor o prodaji Sella & Mosca i Teruzzi & Puthod vinarija kompaniji Terra Moretti Distribuzione, specijaliziranoj za distribuciju i prodaju vina.

Posao je vrijedan 62 milijuna eura, a sastoji se od prodaje zaštitnog znaka (trademark), vinograda, vinifikacije, proizvodnih pogona i nekretnina.

U fiskalnoj godini koja je završila 31. prosinca 2015., dvije tvrtke registrirale su ukupnu neto prodaju od 21,4 milijuna eura.

Terra Moretti Distibuzione je tvrtka specijalizirana za distribuciju i prodaju vina koju kontrolira Terra Moretti Holding. Zatvaranje transakcije očekuje se do kraja 2016. godine. Sa sjedištem u Sardiniji, Sella & Mosca je jedan od najvažnijih vinarija u Italiji i jedno od najvećih gospodarstava u Europi (s 550 hektara vinograda).

Trenutno povećavaju prisutnost u segmentu premium vina, uključujući crna vina poput Marchese di Villamarina, Tanca Farra, Cannonau i Terre Rare te bijelih vina Monteoro, Vermentino di Gallura, Terre Bianche i Torbato.

Teruzzi & Puthod je najvažnija vinarija u San Gimigano području u Toskani, a njihova paleta proizvoda sastoji se od vrhunskih vina, uključujući Terre di Tufi, Arcidiavolo i Peperino.

Ova transakcija je dio strategije Grupe Campari koja time kompletira svoj izlaz iz poslovanja vinima iz Italije. Campari je kupio francuskog proizvođača konjaka Grupu Grand Marnier za 684 milijuna eura u ožujku ove godine. (ESM)