juniper-networks-clico-midiTvrtka Clico SEE postala je ovlašteni distributer Juniper Networksa za SEE regiju, potvrdivši tako još jednom status regionalnog lidera među distributerima s dodanom vrijednošću (value added distributors) u području sigurnosti i infrastrukture.

Juniper Networks jedan je od vodećih proizvođača mrežne opreme i usluga koji je do sada u SEE regiji bio prisutan uglavnom preko mreže svojih partnera. Ovaj ugovor o distribuciji omogućit će Juniper Networksu jači plasman cjelokupnog portfelja proizvoda i usluga, uključujući i mrežne i sigurnosne proizvode, usluge i rješenja na SEE tržištu.

Tvrtka Juniper Networks utemeljena je 1996. godine i u počecima svog poslovanja bila je usko orijentirana na razvoj i proizvodnju komunikacijskih uređaja visokih performansi.

S vremenom je tvrtka proširila svoj fokus na sigurnost, nadzor, optimizaciju, softver i usluge te se danas smatra jednim od najrenomiranijih proizvođača u području vrlo zahtjevnih mreža.

Svoju poziciju na tržištu Juniper Networks dodatno je učvrstio preuzimanjem kanadske tvrtke BTI Systems specijalizirane za mrežna rješenja u oblaku te povezivanje podatkovnih središta na manjim udaljenostima. Suradnja s tvrtkom Clico SEE osigurat će Juniper Networksu bolje pozicioniranje na SEE tržištu, a s istom su zadovoljni i u tvrtki Clico.

“Proizvodi i rješenja tvrtke Juniper Networks sinonim su za snažnu zaštitu i povećanu razinu sigurnosti informatičkih sustava. S obzirom na to da tvrtka Clico svojim korisnicima nudi stalnu podršku i učinkovite alate za zaštitu podataka na više razina te izgradnju efikasnih i sigurnih mreža kojima se osigurava dosljedno upravljanje, ova suradnja potpuno je prirodan odabir za obje strane.“ izjavio je Petar Brgan, direktor poslovnog razvoja za Clico SEE te dodao kako je upravo raznovrsnost ponude i stručna osposobljenost timova u regionalnim Clico SEE uredima jamstvo kvalitete i predanog odnosa prema korisnicima i partnerima. “Naš najnoviji status distributera Juniper Networksa svojevrsno je priznanje naše kvalitete i stručnosti što nam znači jako puno. Planiramo i u budućnosti biti usmjereni na razvoj naših timova, ulaganje u stručni kadar i visokokvalificirane inženjere te na jačanje ponude rješenja kroz angažman i suradnju s novim vendorima”, ističe Brgan.

Petar Brgan - CLICO SEETvrtka Clico poznata je po pružanju vrhunskih sigurnosnih, mrežnih i upravljačkih proizvoda i usluga te izvrsnoj tehničkoj i prodajnoj podršci koju pruža svojim korisnicima. Osnovana je u Krakowu 1991. godine i spada među najveće specijalizirane distributere s dodanom vrijednošću na poljskom i istočnoeuropskom tržištu.

Korisnicima nudi pred prodajnu, prodajnu i post prodajnu podršku te brojne neovisne i autorizirane tečajeve/edukacije, od kojih je najpoznatiji CISSP – Certified Information Systems Security Professional, međunarodno priznati stručni certifikat za profesionalce koji se bave sigurnošću informacijskih sustava.

Na tržište SEE regije Clico je iskoračio otvaranjem regionalnih Clico SEE ureda u svibnju 2015. godine u Zagrebu i u Ljubljani, a zatim i u Beogradu u siječnju 2016. Clico SEE trenutno zapošljava tri stručnjaka u Zagrebu te dva u Beogradu i jednog u Ljubljani, a tržišta na kojima je tvrtka prisutna uključuju Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Albaniju.

Svoju ulogu na SEE tržištu Clico SEE jasno potvrđuje od samih početaka kroz niz realiziranih distribucija kao što su: A10 Networks, Acronis, Arista Networks, Aruba Networks, Elastica, Pulse Secure, Rapid7, STEALTHbits, Tufin, Ucopia te najrecentniji Juniper Networks. Ovakvim odabirom distribucija i partnerstava zaokružena je cjelokupna ICT ponuda tvrtke Clico (koja uključuje i DC Virtualisation, Cloud, SDN, ICS/SCADA Security, Advanced WLAN, Cloud Apps Security, Security Orchestration itd.).