Demant ZSE: Todorić nije tražio delisting dionica

“Službeni zahtjev za delistiranjem Agrokorovih tvrtaka iz kotacija Zagrebačke burze nismo zaprimili“, poručio je  glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum demantirajući time napise Večernjaka o delistiranju većine Agrokorovih dionica sa redovnog tržišta Burze.

Uz to, zbog ranije odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga da delistiranja neće biti do donošenja novog Pravilnika o listanjima Zagrebačke burze, sve dionice i dalje ostaju u kotacijama u kojima jesu.

Da podsjetimo, nakon što je prvog siječnja ove godine na snagu stupio novi Zakon o tržištu kapitala, više tvrtki, među njima i Belišće, iz Službene kotacije ZSE zatražilo je delistiranje iz kotacija u koje su bile uvrštene. No, kako do tog datuma nije na snagu stupio novi Pravilnik burze usklađen sa novim Zakonom, Hanfa je donijela riješenje o poništavanju svih Odluka o ukidanju uvrštenja.

Večernji list je objavio kako je Ivica Todorić, čijih šest tvrtki kotira na ZSE, uputio zahtjev da se njihove dionice delistiraju sa ZSE, te da je riječ o tvrtkama Jamnica, Ledo, Konzum, Belje, Tisak i Zvijezda. List je napisao i kako u Agrokoru kažu da cijene dionica nemaju veze s vrijednošću poduzeća koja su i 2009. godinu započela rastom prihoda.

Agrokor želi, piše list, iz kotacije povući barem one tvrtke koje imaju mali “free float”, od nekoliko postotaka dionica u trgovanju. O sličnom potezu, stoji u tekstu, razmišljaju i Ericsson Nikola Tesla, brodarske kompanije te građevinari. (Business.hr)