dm dodijelio nagrade za doprinos zaštiti okoliša

U sklopu završne svečanosti ovogodišnje ekološke inicijative dm green city project sinoć su u Zagrebu dodijeljena priznanja za osam projekata koji su najviše doprinijeli zaštiti okoliša.

Prema ocjeni stručnog žirija, sastavljenog od vodstva tvrtke dm i predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i prirode, u kategoriji za najbolji eko edukativni projekt nagradu je odnio Sisački ekološki filmski festival, putujući festival filma o zaštiti okoliša.

Nagradu za eko inovaciju osvojila je tvrtka Svibanj projekt za LANAC za bicikle – parking za bicikle. Nagradu za korporativno dostignuće osvojila je tvrtka Nextbike za Sustav javnih bicikala koji uvođenjem bicikala u sustav javnog prijevoza želi utjecati na zaštitu prirode, smanjenje emisije štetnih plinova te promicati zdravi život.

Priznanje za eko akciju osvojila je Prva gimnazija iz Zagreba za akciju prikupljanja plastičnih boca i doniranja povrata štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri.

Tvrtka S.T.P osvojila je nagradu za eko ambalažu, a priznanje za eko kampanju pripalo je Turističkoj zajednici Ivanić-Grada za Dane ekološke proizvodnje koji promiču konzumaciju ekološki uzgojene hrane edukativnim sadržajem za posjetitelje i jelima pripremljenim od ekoloških poljoprivrednih proizvoda.

Ivona Jazvinšak iz Pule osvojila je nagradu za najbolju eko fotografiju, dok je Grand Prix pripao Udruzi Sunce iz Splita koja je, dokumentarnim filmom o prekomjernom izlovu “Mali vodič za velike ribe”, poslala najglasniju ekološku poruku.

Sve nagrade je uručio zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, ujedno i predsjednik stručnog žirija, Hrvoje Dokoza.

U sklopu završne svečanosti dodijeljena su i priznanja školama koje su bile najuspješnije u prikupljanju i recikliranju starog papira u akciji Zeleni korak. Ove godine u akciji su sudjelovale 154 škole čiji su učenici reciklirali više od 270 tona starog papira.

Organizatori su na sinoćnoj svečanosti najavili nastavak ovoga projekta i iduće godine.

Prethodni članakLjudski resursi: Profil dobrog prodajnog predstavnika
Sljedeći članakRene Bitorajac i Goran Bogdan zaigrali nogomet s navijačima