kresimir-profaca-entoni-sosic-jasna-curkovic-kelava-largeLanac drogerija Kozmo uručio je danas donaciju, veliki adventski kalendar pun darova, štićenicima Dječjeg doma Zagreb.

Riječ je o donaciji raznih artikala iz ponude Kozmo drogerija, kao što su dječje igračke, galanterija te prehrambeni, kozmetički i drugi proizvodi, a smješteni su u 25 „kuglica“ koje će djeca zajedno s djelatnicima doma otvarati od danas do 25. prosinca, ističu iz Kozma.

Dosad najveći adventski kalendar u Hrvatskoj izrađen je u obliku božićne jelke, visok je 2 metra, širok 1,8 metara, a u 25 kuglica nalaze se darovi za svaki dan do Božića.

„Kad otvorite web stranicu Dječjeg doma Zagreb, ugledat ćete citat iz knjige ‘Mali princ’ koji glasi ‘Sve su odrasle osobe nekad bile djeca’, i to je rečenica koja najbolje sažima poruku koju želimo poslati kroz ovu donaciju. Nadamo se da ćemo djeci uljepšati božićne blagdane te osvijestiti cjelokupnu javnost i potaknuti ostale da podrže rad Dječjeg doma Zagreb“, izjavio je na uručenju adventskog kalendara predsjednik Uprave Kozma Entoni Sošić.

Ujedno je uputio poziv svim ostalim tvrtkama i pojedincima da se uključe u akciju jer u kuglicama ima mjesta za sve koji žele pomoći. Uz to, istaknuo je spremnost i namjeru Kozma da i dalje sudjeluje u sličnim društveno odgovornim projektima.

entoni-sosic-jasna-curkovic-kelava-largeRavnateljica Dječjeg doma Zagreb, Jasna Ćurković Kelava, naglasila je kako ova hvalevrijedna akcija nije mogla doći u bolje vrijeme.

“S obzirom na velik broj djece o kojima skrbimo, pomoć nam je uvijek vrlo korisna i dobrodošla, a posebno u vrijeme blagdana kad raznim poklonima želimo razveseliti naše štićenike. Pozivam i ostale tvrtke i pojedince da slijede ovaj primjer“, naglasila je Ćurković Kelava.