Alemka Markotić iz Klinike i Andrea Kovačić iz Electroluxa (foto Vedran Metelko)

Iz zahvalnosti za požrtvovan rad tijekom epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, Electrolux je djelatnike Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu počastio s tisuću zdravih obroka. Zahvaljujući tome liječnici, medicinske sestre i svi njihovi kolege besplatne su obroke primali dva tjedna.

Uz to Electrolux je Klinici darovao kućanske uređaje u vrijednosti od 36.000 kuna. Tvrtki je na donaciji zahvalila ravnateljica Klinike, Alemka Markotić.

“Hvala medicinskim djelatnicima za sve što čine svakodnevno, a pogotovo za ono što su činili tijekom koronakrize dok su mnogi od nas bili u sigurnosti svojih domova. Nadamo se da smo im ovo razdoblje uljepšali finim i zdravim jelima te da će im naši uređaji u bolnici biti od koristi u trenucima kada će trebati odmor ili okrijepu”, kazao je Slaven Matijević, generalni direktor regije Adriatic tvrtke Electrolux.

Jela za djelatnike Klinike pripremali su restorani Oaza Joyful Kitchen, Oli House i Mime’s, a dostavu hrane volonterski je odradio Wolt.

Electrolux grupacija slične akcije tijekom pandemije bolesti COVID-19 radi diljem svijeta. Prve su krenule iz Švedske i Sjedinjenih Američkih Država. Obroci se doniraju građanima u potrebi te medicinskom osoblju na prvoj crti obrane od koronavirusa.


Inicijativu je podržala Electrolux Food Foundation, organizacija utemeljena prije četiri godine kako bi nadahnjivala održivu pripremu hrane i prehrambene navike kod potrošača i profesionalaca, te podupirala ljude u potrebi.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!