Dukat pokrenuo projekt “Dani otvorenih vrata Dukata”

dukat-dani-otvorenih-vrata-21U sklopu programa društveno odgovornog poslovanja zagrebački Dukat pokrenuo je projekt “Dani otvorenih vrata Dukata“ namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske, priopćeno je iz tvrtke.

Potaknuti interesom učenika i učitelja za posjete domaćoj prehrambenoj industriji, Dukat je odlučio svoja vrata otvoriti učenicima osnovnih škola koji sada imaju priliku posjetiti najveću mljekaru u Hrvatskoj i na taj način i iz prve ruke učiti o putu mlijeka “od polja do stola” te o važnosti svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece, ističe se u priopćenju.

Edukativno-zabavni projekt “Dani otvorenih vrata Dukata” sastoji se od dva dijela: posjete učenika zagrebačkom proizvodnom pogonu Dukata te učenja o proizvodnji, preradi i trženju mlijeka te važnosti konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani, a sve kroz  igru te zabavne, mlijekom inspirirane zadatke.

Nadalje, zagrebački je Dukat za svoje posjetitelje pripremio i edukativnu knjižicu “Dobro došli na mliječni put” pripremljenu upravo za učeničke posjete te zakusku i zdrave i ukusne poklon pakete proizvoda za sve svoje posjetitelje.

dukat-dani-otvorenih-vrata-6Prvi posjetitelji Dukata bili su učenici i učitelji osnovne škole “Pavleka Miškina” iz Zagreba koji su projekt ocijenili korisnim, zanimljivim, zabavnim i prilagođenim uzrastu.

Značaj projekta “Dani otvorenih vrata Dukata” prepoznalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koje je pokrovitelj projekta.

Posjeti učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola održavat će se svaki posljednji petak u mjesecu.

Zainteresirani ravnatelji i učitelji mogu prijaviti svoje učenike za posjet zagrebačkom pogonu Dukata putem e-adrese: pr@dukat.hr.

Sljedeći posjet učenika predviđen je za 30. studenog 2012. godine.

Prethodni članakKonzum smanjio dobit
Sljedeći članakDobit Podravke zbog otpremnina pala gotovo 40 posto